Lunaz'ın 007'den İlham Alan Klasik Range Rover Safari

Dönüşüm için 5.000 saatlik bir geliştirme süreci gerekti ve sonuçta sıfır emisyonlu, üstü açılabilir bir arazi aracı ortaya çıktı

Klasik Range Rover zaten özeldir, ancak tüm klasik otomobillerin elektriklendiricisi olan Lunaz, son projesiyle işleri başka bir seviyeye taşıdı. Roger Moore'un James Bond filminden esinlenen Range Rover "Safari", klasik iki kapılı Range Rover'ın elden geçirilmiş bir iç mekana ve tamamen elektrikli bir güç aktarma organına sahip dönüştürülebilir bir versiyonu.

Dönüşüm ilk olarak iki yıl önce duyurulmuştu, ancak model 5.000 saatlik geliştirme sürecinin ardından artık sahibine teslim edilmeye hazır.

Yapı, Roger Moore'un kullandığı 1983 yapımı James Bond filmi "Octopussy "de yer alan üstü açık Range Rover'dan büyük ölçüde ilham alıyor. Lunaz, uygun bir şekilde, donör araç olarak iki kapılı bir 1983 Range Rover seçti.

Üstü açılabilir stili oluşturmak için tavan ve sütunlar kaldırılırken, Lunaz sağlamlığı sağlamak için gövdeyi ve şasiyi güçlendirdi. Range Rover Safari, 007 filminde görülen kahverengi üstü açılabilir modelin aksine, gerçekten özel bir görünüm için koyu mavi tiftik geri çekilebilir yumuşak tavan ile tamamlanan çarpıcı bir Maya Mavisi boya kaplamasına sahiptir.


Renk kombinasyonu ne kadar özel olursa olsun, Range Rover Safari'nin açıkta kalan kabini daha da eşsizdir. Lunaz, stil ve sürdürülebilirliğe odaklanarak elden geçirilen iç mekan için 1.000 çalışma yaptı.

Öne çıkan özellik, kompozit bir malzemeden 3D olarak basılan yeniden tasarlanmış orta konsol. "Hava koşullarına dayanıklı saten cila ile çağdaşlaştırılmış" bir Mocca Ceviz ahşap kaplamaya sahip. Lunaz, gelecekteki tüm Range Rover elektromodlarında aynı tasarımı kullanacak ve Apple CarPlay ve Android Auto uyumluluğu, geri görüş kamerası, USB-C bağlantı noktaları ve dijital klima kontrolleri ile modern bir bilgi-eğlence sistemini entegre edecek.

Geleneksel 2+2 düzeni önizleme görüntülerinde bulunan yan sıralardan farklı olsa da koltuklar da yükseltilmiştir. Açık mavi deri döşeme dış tasarımla uyumludur ve her bir koltuğun ortasındaki örme şeritler için dayanıklı ceketleri anımsatan su geçirmez bir tekstil ile birleştirilmiştir. Dolgu malzemeleri Lunaz Rolls-Royce ve Bentley'de kullanılanlarla aynıdır ve ön koltuklar da ısıtmalıdır.
Alt yapıya gelince, orijinal V8 yerini dört tekerleğe de gönderilen toplam 375 beygir gücü  üreten çift elektrik motoruna bıraktı. Diğer iyileştirmeler arasında ayarlanabilir amortisörlere ve ısmarlama yaylara sahip yeni süspansiyonun yanı sıra altı ve dört pistonlu kaliperlere sahip daha büyük disk frenler yer alıyor.

Bu değişikliklere rağmen Lunaz, klasik Range Rover'ın 500 mm'ye kadar su derinliklerinde ilerleme kabiliyeti de dahil olmak üzere arazi yeteneklerinin bozulmadan kaldığını iddia ediyor.

Lunaz, benzersiz Range Rover Safari'nin maliyetini açıklamadı, ancak geliştirilmesine yapılan kapsamlı çalışmalar göz önüne alındığında, ucuza gelmesi pek olası değil. Şirket, son üç yılda giderek artan sayıda "genç, dinamik yeşil teknoloji ve sürdürülebilirlik girişimcisinin" elektromod komisyonları için kendilerine başvurduğunu belirtti.