Waymo Robotaxi San Francisco'da Bisikletliye Çarptı

Neyse ki sürücü sadece küçük sıyrıklar aldı ve hastaneye nakledilmesi gerekmedi

Cruise'un otonom araçları, geçtiğimiz sonbaharda bir yaya ile çarpışmasının ardından California DMV'nin izni iptal etmesinin ardından şu anda San Francisco'da çalışmıyor. Ancak bu, kent sakinlerinin robotaksilerle ilgili korkulardan tamamen korunduğu anlamına gelmiyor. Bu hafta Waymo'nun araçlarından biri bir bisikletliyle çarpıştı, ancak neyse ki çarpışmada kimse ciddi şekilde yaralanmadı.

Kaza, sürücüsüz Waymo taksisinin başlangıçta tamamen hareketsiz olduğu dört yönlü bir kavşakta meydana geldi. Şu anda hizmetini Los Angeles'ı da kapsayacak şekilde genişletmekte olan firma Reuters'e yaptığı açıklamada büyük bir kamyonun kavşağa döndüğünü ve bu noktada robotaksinin ilerlemeye başladığını belirtti. Ancak kamyonun arkasında Waymo'nun bilgisayar sürücüsü tarafından görülmeyen bir bisikletli vardı - ve gerçek bir sürücü tarafından da görülmeyeceğini tahmin ediyoruz.

When the Waymo spotted the bike it quickly applied the brakes, the firm said, but by that point, it was too late to avoid a collision. Though a 911 call was made, the rider only suffered minor cuts and didn’t need to be transported to the hospital. They later left the scene on their own, Reuters reports.

Bu olay, geçtiğimiz Ekim ayında bir Cruise Chevy Bolt'un bir yayayı yolda sürüklemesiyle sonuçlanan kazadan çok daha az ciddi olmasına ve San Francisco'da muhtemelen her gün insan sürücü hatası nedeniyle meydana gelen düzinelerce kazadan daha az ciddi olmasına rağmen, teknolojinin sürücüsüz taksileri güvenli hale getirmek için yeterince gelişmiş olmadığını düşünen eleştirmenlerin argümanlarını güçlendiren robotaksilere karşı bir başka kara leke.

Waymo'nun rakibi Cruise, Ekim ayında geçirdiği kazanın ardından ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından soruşturmaya tabi tutuldu ve halkın ve düzenleyicilerin güvenini yeniden kazanmak amacıyla çok sayıda üst düzey yöneticiyi işten çıkardı.