2025 Fiat Yeni Panda: Patentler Çinli İstilacılarla Mücadele Etmek İçin Üretilen Bebek Crossover'ı Ortaya Çıkardı

Daha büyük olan 'Yeni Panda' önümüzdeki yıldan itibaren mevcut modelle birlikte satılacak ve Citroen'in e-C3'ü ile aynı elektrikli araçlara uygun platform ve teknolojiyi kullanacak

Fiat bu yıl 125 yaşına giriyor ve bunu en çok satan otomobili Panda'nın yeni bir versiyonunu piyasaya sürerek kutluyor. Ancak bu sadece mevcut 12 yıllık şehir otomobilinin yenilenmesi değil. Markanın en popüler modeline elektrikli bir seçenek getiren yeni, daha büyük bir crossover. Ve bu patent çizimleri, bu yaz kapakları açıldığında nasıl görüneceği konusunda bize en net fikri veriyor.

Güncellenerek yanında satılacak olan daha küçük mevcut modelden farklılaştırmak için Yeni Panda olarak adlandırılması beklenen yeni küçük Fiat, tamamen elektrikli veya hafif hibrit yanmalı güç seçenekleriyle sunulacak.

Auto News, Citroen e-C3 ile aynı ekonomik Stellantis Smart Car platformu etrafında inşa edildiğini ve mevcut Panda'nın üretildiği Güney İtalya, Napoli yakınlarındaki Pomigliano d'Arco fabrikası yerine Sırbistan'da üretileceğini söylüyor.

Bu resmi patent görüntüleri, Fiat'ın 2019 Centoventi konseptinin sadece bir otomobil fuarı hayalinden daha fazlası olduğunu gösteriyor. Aradan geçen beş yılda, özellikle profil görünümünde pek çok şey değişmiş olsa da, yüzler şaşırtıcı derecede benzer. Ancak konseptte görüldüğü gibi tampona yerleştirilmiş kare lambalar yerine, gerçek modelde dikdörtgen lambalar ve enine DRL ışık çubuğuna izin veren revize edilmiş bir DRL kurulumu olacak - son on yılın sonunda yaygın olmayan ancak görünüşe göre artık gerekli olan bir şey.

Fiat'ın e-C3'ün boyutlarıyla eşleştiğini varsayarsak, 4.000 mm'nin  biraz üzerinde bir uzunluğa sahip olacak ve 2.540 mm dingil mesafesine sahip olacak. Bu, mevcut Panda için 3.650 mm  ve 2.300 mm  ile karşılaştırıldığında, pratiklikte büyük bir sıçrama bekleyin.

Citroen'in yayınladığı teknik özelliklere göre, bu size 44 kWh batarya ve 320 km menzil sağlayacaktır