Opel Corsa, Irmscher Tarafından Sportif Parçalar, Alçaltılmış Süspansiyon ve Daha Fazla Güç Kazandı

Hot hatch'lerin süpermini segmentinde nesli neredeyse tükenmiş durumda ve en azından yeni nesil elektrikli araçlar piyasaya çıkana kadar işler daha da iyiye gitmeyecek. Neyse ki tuner'lar, ürün yelpazesinde sportif bir versiyon bulunmayan popüler modelleri renklendirerek bu boşluğu doldurmak için buradalar. Irmscher'in Opel Corsa için hazırladığı ve bir dizi görsel, şasi ve performans yükseltmesi içeren kit buna uygun bir örnek.

Irmscher Opel Corsa F için zaten bir modifikasyon paketi sunuyordu, ancak bu şimdi yakın zamanda yenilenen versiyonla uyumlu olacak şekilde yenilendi. Dıştan başlarsak, tampon uzantıları ve daha derin yan etekler Opel'in OPC, GSi veya GSe donanımının bir parçası olarak sunabileceği bir şeye benziyor. Aynı durum, kırmızı vurgularla kombine edilen opsiyonel siyah kaplamalı kaput ve tavan için de geçerli. Arka spoylere monte edilmiş ekstra bir kanat bile var.

Opel Corsa ayrıca siyah veya çift renkli olarak sunulan yeni çok kollu 18 inç "Turbo Star" alaşım jant setinden de yararlanıyor. Ayrıca, alçaltılmış süspansiyon süpermini'yi yere 30 mm yaklaştırarak duruşunu ve yol tutuşunu iyileştiriyor.

Gövde kiti, jantlar ve şasi ayarlamaları, EV de dahil olmak üzere Corsa'nın tüm güç aktarma organları ile uyumludur. Aksine, performans yükseltmeleri Corsa'nın İYM ile çalışan versiyonlarıyla sınırlıdır ve motora bağlı olarak 20 beygir gücüne kadar güç ekler.

Opel Corsa'nın fabrika çıkışlı en güçlü versiyonu - EV hariç - 134 beygir  güç üreten hafif hibrit turboşarjlı 1.2 litrelik bir motorla donatılmış olarak geliyor. Her halükarda, Irmscher'in güç artışı, yakından ilgili Peugeot 208 de dahil olmak üzere aynı güç aktarma organlarını kullanan diğer Stellantis modelleriyle uyumlu olacaktır.