Koenigsegg Jesko Absolut Bu Yıl Yeni Bir En Yüksek Hız Rekoru Kırabilir

Müşteri teslimatlarının başlamasından kısa bir süre sonra, Jesko Absolut en yüksek hız potansiyelini yolda kanıtlamaya çalışacak

 Şirket şu anda şimdiye kadarki en hızlı Koenigsegg olarak adlandırılan Jesko Absolut'un sınırlarını test etmek için uygun bir yol arıyor.

Koenigsegg'in kurucusu ve CEO'su, Jesko Absolut'un ilk örneğinin İsviçre'deki bir müşteriye teslim edildiğini ve birkaç adet daha üretildiğini açıkladı. Teslimatların başlaması, Christian von Koenigsegg tarafından modelin 2020'deki lansmanından bu yana açıkça tartışılan bir dünya rekoru denemesi için doğru zaman gibi görünüyor.

İsveç medyası : "Umarım bu yıl rekora ulaşabiliriz. Şu anda yeterince uzun ve trafiğin kapatılabileceği düz bir yol arıyoruz ama bu o kadar da kolay değil" dedi ve bu yerin muhtemelen İsveç dışında olacağını sözlerine ekledi.

Koenigsegg Jesko Absolut, 2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nda, dev arka kanadıyla yüksek bastırma kuvvetine sahip Jesko Attack'ın aksine, son hıza odaklanan hiper otomobilin en kaygan versiyonu olarak görücüye çıktı. Her iki versiyon da E85 yakıtla çalışırken 1.600 beygire kadar güç üreten aynı çift turbolu 5.0 litrelik V8 motora sahip. Yeniden tasarlanan aero'nun yanı sıra, Absolut farklı bir vites oranına, modele özgü bir süspansiyon kurulumuna ve bagaj için daha fazla alana sahiptir.

Simülasyonlar, modelin teorik olarak 532 km/sa azami hıza sahip olduğunu, ancak bu rakama gerçek yaşam koşullarında ulaşmanın zor olacağını göstermektedir. Christian von Koenigsegg 2020 yılında verdiği bir röportajda nihai sonucun konuma, sürücünün isteğine ve aracın kapasitesine bağlı olduğunu belirtmiştir. Dört yıl sonra, şirket hala en hızlı eserinin tüm gücünü ortaya çıkarmak için doğru asfalt parçasını arıyor

Koenigsegg'in hem SSC Tuatara'nın 2022'deki resmi 455,3 km/s iki yönlü rekorunu hem de Chiron Super Sport 300+'ın Eylül 2019'da Ehra-Lessen pistinde gerçekleştirdiği resmi olmayan 490,48 km/s tek yönlü rekorunu geçmeye çalışması muhtemel. Rekor peşinde koşan bir diğer yarışmacı da son birkaç yıldır çok sayıda yüksek hız testi yapan Venom F5 ile Hennessey.