Volvo'nun benzinli Araçları, Marka Tamamen Elektrikli Araçlara Geçmeden Önce Son Bir Kez Yeniden Tasarlanacak

Volvo, kombine modellerini akülü elektrikli araçlarla değiştirmeden önce son bir yenileme yapmayı planlıyor

Volvo, önümüzdeki yıllarda hafif hibrit ve plug-in hibrit modellerinde bir dizi güncelleme planlarken, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bir marka olma kararlılığını sürdürüyor.

Bir basın toplantısında konuşan Volvo işletme müdürü Bjorn Annwall, firmanın mevcut SPA1 tabanlı modellerinin özellikle dış ve iç tasarımları söz konusu olduğunda belirli güncellemeler alacağını kabul etti.

Annwall, "[Elektrifikasyona] geçişin dünya çapında farklı zaman ölçeklerinde gerçekleştiği açık" dedi. "Bu Volvo'nun bir gücü - bu dengeli portföye sahibiz. EX90'ı tanıtırken, hala XC90'a sahibiz. Ve satışlarda birbirlerini çok fazla yamyamlaştıracaklarını düşünmüyorum; Kuzey Avrupa'da daha fazla EX90 satacağız, ancak Doğu Avrupa'da daha fazla XC90 satacağız; Orta Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla XC90, Batı Amerika Birleşik Devletleri'nde daha fazla EX90 satacağız."

Annwall, "XC90 ve SPA1 araçlarımızın çok başarılı olduğu açık; şu anda görünümlerinde güçlü, zamansız bir tasarıma sahipler," diye ekledi. "Bilgi-eğlence sistemini Android gömülü ve benzeri özelliklerle güncelledik. Ancak dış tasarımda, iç tasarımda ve bilgi-eğlence sisteminde yapabileceğiniz bir sonraki adım var. Bu açıkça yatırım yaptığımız bir şey; bunlar çok büyük yatırımlar değil ve nasıl yapılacağını çok iyi bildiğimiz bir şey."

Annwall hangi modellerin güncelleneceğini belirtmese de, bu modellerin S60, S90, V60, V90, XC60 ve XC90 gibi modelleri içerebileceği düşünülüyor. Annwall ayrıca güncellemelerin güç aktarma organlarında değişiklikleri içerip içermeyeceğini de belirtmedi ancak Auto Express, Volvo'nun yeni Aurobay şirketinin önümüzdeki yıllarda daha verimli benzinli motorları piyasaya sürebileceğini tahmin ediyor.

Volvo'nun mevcut yanmalı motor portföyünde güncellemeler planladığına dair haberler, firmanın Geely'nin eline geçebilecek olan Polestar'daki hisselerini satmayı düşündüğünü açıklamasıyla aynı zamanda geldi. Görünüşe göre Volvo, Polestar'ın kaynakları üzerinde bir engel olduğu ve gelecekteki model serisine odaklanmanın daha iyi olacağı sonucuna vardı. Şu anda Polestar'ın hisselerinin %48'ine sahip ancak marka 2022'de halka açıldığından bu yana hisselerin değeri %83 düştü.