Fiat 500 Yeni "Collezione 1957" Sınırlı Sürümü ile Yoluna Devam Ediyor

Fiat 500 17. yaş gününe yaklaşmış olabilir, ancak retro temalı özel sürümler gelmeye devam ediyor

Tamamen elektrikli 500e ilgimizin çoğunu çekerken, Fiat satışta olan ilk modern 500'ü de ihmal etmiyor. Sevimli şehir sakini, Avrupa ve Japonya için 1.957 adetlik sınırlı bir üretimle klasik Cinquecento'nun çıkış tarihini onurlandıran "Collezione 1957" adlı yeni bir özel versiyona sahip oldu.

Eğer bir deja vu hissine kapıldıysanız, bunun nedeni Fiat'ın geçmişte 500'ün 1957 temalı birkaç özel versiyonunu piyasaya sürmüş olmasıdır. En son örnek, öncekilerin havalı disk jantlarıyla gelmiyor ancak bunu telafi etmek için birkaç benzersiz dokunuşa sahip.

Yeni Fiat 500 Collezione 1957, şehir otomobilinin cabriolet versiyonuna dayanıyor. Karoser Beyaz Gelato ve Rugiada Yeşili renklerine boyanmış ve bej kumaştan geri çekilebilir bir tavana sahip. Diğer dokunuşlar arasında 16 inçlik Elmas alaşım jantlar, krom ayna kapakları ve arka yan camlardaki "1957-2024" rozetleri yer alıyor.

Fiat tasarımcıları, koltuklar için Frau deri ekler ve koltuk arkalıklarında kabartmalı "One of 1957" logoları bulunan fildişi renkli bir döşeme seçti. Orta tüneldeki metal plaka, ahşaptan yapılmış açık renkli gösterge panelinde olduğu gibi modelin sınırlı doğasını vurgular. Donanım, 7 inçlik bilgi-eğlence ekranı da dahil olmak üzere 500'ün bu nesli için mevcut olan tüm olanaklara sahiptir.

Avrupa'da özel versiyon sadece 69 beygir güç üreten hafif hibrit 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motorla sunuluyor. Öte yandan, Japon alıcılar yalnızca eşit derecede güçlü ancak elektrikli olmayan 1.2 litrelik dört silindirli güç aktarma organına erişebilir.