Skoda'nın Yenilenen Octavia VRS'si Sevgililer Gününde Çıkacak !

Makyajlı Octavia hatch ve wagon, yeni vRS de dahil olmak üzere 14 Şubat'ta piyasaya çıkıyor

Bu tarih, Skoda'nın şimdiden birkaç teaser yayınlamasını sağlayacak kadar yakın ve markanın her zamanki arka-ön yöntemiyle, gerçek bir otomobilin bu bakışlarını, tutum cephesinde büyük ölçüde fazla söz veren stilize eskizlerle takip ediyor. Bu da gerçek aracın bu kadar geniş ya da alçak görünmeyeceği anlamına geliyor.

Ancak yeni vRS'nin en azından büyük jantları, çıkıntılı, karartılmış çenesi ve uyumlu siyah ızgarasıyla kırmızı bir sedan taslağında görülen cızırtının bir kısmını göstermesini umuyoruz. Skoda, her modelde ön uç görünümünü yükselttiğini söylüyor ve bu taslaklar, artık daha sığ bir ızgaranın kenarlarını saran yeniden şekillendirilmiş ışıklar beklediğimizi ve tamponun da buna uyacak şekilde değiştirildiğini gösteriyor. En son LED Matrix far teknolojisi iyi seçenekli araçlarda görünecek ve bize far muhafazasının iç kısmına mavi bir renk katan bir unsur olan Crystallinium'a sahip oldukları söylendi.

VW kısa süre önce Golf GTI'ın 2.0 litrelik motorunu 242 beygirden 262 beygire  yükseltti ve Octavia vRS de GTI ile aynı güç aktarma organlarını kullandığından aynı iyileştirmeden faydalanması gerekiyor. Ne yazık ki, hem bu motor hem de Skoda'nın taşıyacağını düşündüğümüz 197 beygirlik 2.0 litrelik TDI alternatifi sadece çift kavramalı otomatik şanzımanlarla gelecek.

Octavia'nın diğer versiyonları manuel seçeneklere sahip olacak, ancak çok daha az güçlü olacaklar. Benzinli motorlar 1.0 ila 1.5 litre arasında değişecek ve 148 beygirlik mütevazı bir güce sahip olacak, ancak belki de bu kez hafif hibrit güçle birlikte. Ve tek seferde 800 km gidebilme fikrinden hoşlanan sürücüler için düşük ayarlı 2.0 litrelik bir dizel de mevcut olacak.