Makyajlı Cupra Leon Karda Test Edilirken Görüntülendi

Cupra markası Seat'tan ayrıldı ve VW yöneticileri bunların tamamen bağlantısız iki şirket olduğunu düşünmemizi istiyor. Cupra'nın elektrikli Born (Seat'ın hala bir EV'si yok), Formentor crossover gibi Seat'ın satmadığı şeyleri sattığını ve yakında ürün grubuna Tavascan'ı ekleyeceğini düşündüğünüzde bu o kadar da zor değil.

Ancak Seat Leon ve Cupra Leon'a baktığınızda durum farklıdır. Sadece donanım, güç aktarım seçenekleri ve küçük stil farklılıklarıyla birbirinden ayrılan aynı otomobiller. Ancak Cupra'nın Leon hatch ve wagon modelleri için planladığı yenileme sayesinde bu durum değişmek üzere.

Her iki araç da Cupra'nın VW ID.5 versiyonu olan yeni Tavascan SUV'de görülen agresif görünümü benimsiyor. Bu da mantıklı, ortaya monte edilmiş altıgen ızgaranın yerini ön tamponun tabanına kadar uzanan daha büyük, daha şeytani görünümlü trapez ızgaraya bıraktığı anlamına geliyor. Kaputun ön kenarının altındaki üçgen ışıklar ve girintili kanal da Cupra'nın tepeli ve kuyruklu VW ID.4'ü Born'u akla getiriyor.

Ancak bu sadece bir yenileme olduğu için tam elektrik gücü ekleme fırsatı yok. Born ve Tavascan VW'nin MEB elektriğe özel mimarisini kullanırken, Leon önümüzdeki birkaç yıl boyunca en son Mk8.5 Golf, Audi A3 ve Skoda Octavia gibi otomobillerde de bulunan MQB Evo platformuyla yoluna devam edecek.

Bu, elektrik gücünün menüden tamamen çıkarıldığı anlamına gelmiyor. Mevcut güç aktarma organları arasında 148 beygir  güç üreten 1.5 litrelik hafif hibrit dört motor bulunuyor ve VW'nin geçen ay Mk8 Golf'ü Mk8.5'e yükseltirken yaptığı değişikliklere bakılırsa bu motor da kalacak gibi görünüyor. Ancak PHEV versiyonu 242 beygirden  262 beygire yükseltilirken, daha büyük bir bataryanın 100 km emisyonsuz sürüş sağlaması bekleniyor.