2025 BMW M5 ve M3 CS Vagonları Kış Testinde Görüntülendi

BMW'nin M Touring kardeşlerine İsveç'in kuzeyinde bir M5 sedan prototipi eklendi,

BMW'nin M3 Touring'i son birkaç yıldır dünyanın en çok arzulanan performans vagonu oldu, ancak başka bir çift M markalı taşıma aracından sert bir rekabet görmek üzereyiz.

M ekibi iki ateşli vagon üzerinde daha çalışıyor ve casus fotoğraf ekibimiz her ikisinin de prototiplerini İsveç'in kuzeyindeki bir benzin istasyonunda yakaladı. Biri M3 CS Touring, diğeri ise bir sonraki M5'in sedan versiyonuyla birlikte görünen M5 Touring.

Üçü arasında en çok CS wagon hakkında bilgi sahibiyiz çünkü esasen BMW'nin geçen yıl tanıttığı M3 CS sedanın kare arkalı bir versiyonu. Sadece coupe M4 CSL'nin hemen ardından gelen bu model, BMW'nin 3.0 litrelik sıralı altı motorunun aynı yükseltilmiş 542 beygirlik  versiyonunu paylaşıyordu. Ancak CSL gücünü sadece arka tekerleklere gönderirken, CS BMW'nin xDrive dört tekerlekten çekiş sistemine sahipti, yani aslında 96 km / s daha hızlıydı.

CS sedan ayrıca bu resimlerde yeşil vagonda gördüğümüz bilek kesen bir ön splitter'a sahip ve henüz CS'ye özgü ızgaraya sahip olmasa da, yükseltilmiş sedanın ince ayarlanmış geometrisi, viraj denge çubukları ve amortisörleri ile donatıldığını varsayabiliriz.

Ne yazık ki, M3 Touring Kuzey Amerika'da sunulmadığından, CS varyantının da yolculuğa çıkma şansı yok. Dolayısıyla ABD'deki hayranların bir BMW M wagon'a erişme umutları sadece M5 Touring'e dayanıyor ve bu bile bölge için yüzde 100 doğrulanmış değil; Amerika sadece M5 sedan'a sahip olabilir. XM Label Red SUV'daki güç aktarma organının ürettiği 738 beygirlik aynı gücü üretebilecek hibrit destekli çift turbolu V8 sayesinde bu model de epey hızlı olacak. Ancak wagon kesinlikle ikilinin daha havalısı.