Yeni Abarth 600e 'Scorpionissima' Lansman Sürümü ile Tanıtıldı

Scorpion markalı elektrikli SUV, daha sportif bir şasi kurulumunun yanı sıra 237 beygir gücü sunacak

Güncelleme: Yeni 600e'nin bir fotoğrafının bu sabah sosyal medyada yayılmasının ardından Abarth, performans EV'sinin resmi bir görüntüsünü yayınlayarak anlatının sorumluluğunu üstlendi. Bununla birlikte, otomobili daha dramatik bir şekilde sunmak için dijital olarak geliştirilmiş bir arka planla küçük bir rötuşa karşı koyamamış gibi görünüyorlar.

Avrupa'da akrep rozetini taşıyan ilk elektrikli SUV, 1.949 adetlik sınırlı sayıda üretilecek olan Scorpionissima lansman versiyonunda sergileniyor. Abarth ayrıca 237 bg gücündeki EV'nin özel bir mekanik sınırlı kaymalı diferansiyel ve Formula E arenasında geliştirilen ve "mükemmel sürüş dengesi, gelişmiş yol tutuşu ve çekiş" vaat eden 20 inçlik jantların etrafına sarılmış yüksek performanslı lastiklerle donatılacağını duyurdu.

Abarth bir süredir Fiat 600e'nin yaklaşan performans versiyonunu tanıtıyor, ancak tam tanıtım gerçekleşmeden önce, sıcak SUV'un bir fotoğrafı sosyal medyada dolaşıyor. Abarth 600e, Fiat kardeşine kıyasla çok daha sportif görünüyor, ancak Scorpion rozeti göz önüne alındığında bu beklenen bir şeydi.

Bir reklam çekimi sırasında çekildiği anlaşılan fotoğraf, modelin herhangi bir kamuflaj olmaksızın net bir görüntüsünü sunarak hayal gücüne çok az şey bırakıyor. Abarth'a özgü bodykit, alt kısımları vurgulayan siyah süslemeli yeniden tasarlanmış bir tampon içeriyor. Ayrıca parlak siyah kaplamalı oldukça büyük bir tavan spoylerini de görebiliyoruz. Dış görünümün mor tonu da kaputtaki Akrep rozetinde olduğu gibi Abarth'a özgü.

Abarth, 600e'nin elektrikli güç aktarma organlarının 237 bg üreteceğini ve bunun standart Fiat modelinin 154 bg'sine kıyasla sağlıklı bir artışı temsil ettiğini zaten doğruladı. Şirket elektrik motorlarının sayısını açıklamazken, video teaser ön aksta sınırlı kaymalı diferansiyel ile bir FWD düzenine işaret ediyor. Muhtemelen Fiat 600e'nin 54 kWh bataryası taşınacak, bu da Abarth versiyonunun muhtemelen daha kısa bir menzil sunacağı anlamına geliyor.

Abarth 600e'nin 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyor ve önümüzdeki haftalarda/aylarda gerçekleşirse şaşırmayız. İYM ile çalışan 595/695 ailesi yakında üretimden kaldırılacağı için SUV, Abarth'ın gelecekteki sadece elektrikli araç yelpazesinde 500e hot hatch'e katılacak.