2024 Toyota Yaris Cross Daha Güçlü Hibrit Seçeneği ve Daha Büyük Ekranlar Kazandı

Yalnızca hibrit olan bu kompakt SUV ayrıca geliştirilmiş yalıtım sayesinde daha sessiz bir sürüş sunuyor

Toyota, Avrupa'da Yaris Cross için, mekanik olarak Yaris supermini'nin makyajlanmasının ardından bir dizi güncelleme duyurdu. Subcompact crossover artık daha güçlü bir hibrit güç aktarma organıyla sunulurken, kabin içinde daha fazla teknoloji, daha iyi yalıtım ve geliştirilmiş güvenlik ekipmanlarından yararlanıyor.

Yeni güç aktarma organı seçeneğiyle başlayan Hybrid 130, doğal emişli 1,5 litrelik motoru daha güçlü bir elektrik motoruyla eşleştirerek 130 beygir  güç ve 185 Nm  tork üretiyor. Güç artışı 0-100 km/sa hızlanmasını iyileştirerek 10,7 saniyede (0,4 saniyelik bir iyileşme) tamamlıyor. Aynı zamanda, B segmenti crossover ortalama 103 ila 122 g/km arasında değişen CO2 emisyonları açısından segment lideri konumunu koruyor.

Daha az güçlü Hybrid 115 seçeneği 114 beygir gücü  ve 141 Nm  tork ile mevcut olmaya devam ediyor. Toyota, kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisinin Yaris Cross alıcıları için "bir numaralı karar verici faktör" olduğunu ve bu nedenle Avrupa'da B-SUV'un yalnızca İYM versiyonlarını sunmadığını iddia ediyor.

Yenilenen model dış görünüş olarak selefinin görünümünü korurken palete yeni bir Ardıç Mavisi renk seçeneği eklenmiştir. En üst seviye Premiere Edition donanım, uyumlu iç aksanlar ve yeni 18 inç alaşım jant setiyle tamamlanan özel Urban Khaki renk tonuyla öne çıkıyor. Hem Premiere Edition hem de GR Sport donanımları geliştirilmiş hibrit güç aktarma organlarından yararlanıyor ve ikincisi Gazoo Racing'in izniyle daha sportif bir şasi kurulumuna sahip.

İç mekanda göze çarpan özellik, rakiplerle aynı çizgiye getiren yükseltilmiş teknolojidir. Donanım seviyesine bağlı olarak, 9 inç veya 10,4 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekranı ile tamamlanan 7 inç veya 12,3 inç dijital gösterge paneli arasında seçim yapılabiliyor. Toyota Smart Connect multimedya sistemi, artık kablosuz Android Auto ve Apple CarPlay bağlantısını ve havadan güncellemeleri destekleyen geliştirmeler aldı.