Hertz, Tesla Filosunun Satılmasının Ardından Polestar EV Satın Alımlarını Durdurdu

Kiralama şirketi, elektrikli araçları etkileyen ağır amortisman ve onarım maliyetlerinden etkilendi

Hala bir EV'nin yaşam tarzınıza uygun olup olmadığından emin değilsiniz ve bayide hızlı bir test sürüşünün daha net bir fikir edinmenize yardımcı olacağına ikna olmadınız mı? Hertz aracılığıyla bir Polestar veya Tesla kiralamak, geçen yıl satın almadan önce denemek için harika bir yoldu, ancak bu seçenek daha az kullanılabilir hale gelmek üzere.

Kiralama şirketinin, elektrikli araçların beklenmedik derecede yüksek amortisman ve onarım maliyetlerinden kötü etkilenmesinin ardından binlerce Polestar EV satın alma planlarını durdurduğu bildiriliyor. Hertz, 2022 yılında 3 milyar dolar değerinde beş yıllık bir anlaşma ile 65.000 Polestar satın almayı taahhüt etmişti. Firma, kiralama filosunun yüzde 25'ini elektrikli hale getirme çabasının bir parçası olarak 100.000 Tesla satın almayı zaten kabul etmişti.

Hertz, Polestar'ın revize edilmiş planlarıyla ilgili haberleri henüz resmi olarak doğrulamamış olsa da, Geely'nin sahibi olduğu otomobil üreticisinin CEO'su Thomas Ingenlath, Financial Times'a yaptığı açıklamada, Hertz'in patronunun geçen sonbaharda 2024 yılı boyunca satın alma sözleşmesine ara verip veremeyeceğini sorduğunu söyledi. FT'nin haberine göre Polestar, Hertz'in mevcut Polestar filo araçlarını hızlı bir şekilde ya da düşük fiyatlarla elden çıkarmaması koşuluyla teklifi kabul etti.

Ingenlath, Hertz'in mevcut filosunu en az bir yıl elinde tutmayı kabul ettiğini ve bu noktadan sonra elden çıkarmak istediği araçlar için Polestar'a ilk hakkı vereceğini iddia ediyor. Ingenlath ayrıca iki firmanın programlarını daha sonraki bir tarihte yeniden başlatmayı planladıklarını da vurguladı.

Hertz, beklenenden daha yüksek maliyetlerle karşılaştıktan sonra elektrikli araçlardan soğuyan tek kiralama firması değil. Geçtiğimiz Aralık ayında Sixt, Tesla'ları ciddi amortisman nedeniyle kiralama filolarından çıkardığını açıkladı, ancak Çinli BYD EV'leri elinde tutacağını söyledi.Geçtiğimiz ay Hertz 20.000 elektrikli aracı satacağını ve bunların yerine onarımı daha ucuz olan ve daha az amortismana tabi tutulan geleneksel yanmalı motorlu kiralama araçlarını alacağını doğruladı. CEO Stephen Scherr daha önce bir kazanç çağrısında, elektrikli araçların genellikle daha düşük bakım maliyetlerine sahip olmasına rağmen, onarım ve hasarlarla ilgili daha yüksek masrafların şirketin 100.000 Tesla satın alma anlaşmasının fizibilitesini etkilediğini itiraf etmişti. Yeni Tesla'lar için tekrarlanan fiyat indirimleri de eski modellerin kalıntılarına kötü bir şekilde zarar verdi.