Ford Maverick Satışları Ocak Ayında Patladı, Toyota Tacoma'yı Geçti

Kompakt Ford kamyonun satışları geçen ay %98 artarak 12.443'e ulaştı ve hibrit versiyonu satışların neredeyse yarısını oluşturdu

2024 Ford Maverick'in satışları bu yıl hızlı bir başlangıç yaparak Ocak 2023'e kıyasla %98 arttı ve Toyota Tacoma'nın ve hatta tam boy Tundra'nın önüne geçti.

2024 Ford Maverick satışları bu yıl hızlı bir başlangıç yaparak Ocak 2023'e kıyasla %98 artış gösterdi ve 2024'ün ilk ayında Ford, popüler Maverick'in toplam 12.443 örneğini sattı. Maverick Hybrid'e olan talep %118 artışla 6.092 adede ulaşarak özellikle güçlü olduğunu kanıtladı. Toplamda 152.617 araç satan Ford'un hibrit satışları bir yıl öncesine göre %42,7 oranında artarak Toyota Tacoma ve hatta tam boyutlu Tundra'nın bile önüne geçti.

İlginç bir şekilde Ford'un elektrikli araç satışları %10,9 oranında düşerken, geleneksel yanmalı araç satışları %2,6 oranında hafif bir artış gösterdi.

Detroit Free Press'e konuşan Ford ABD satış analisti Erich Merkle, Ford Maverick'in 2021'de piyasaya sürülmesinden bu yana en güçlü satışlarıyla yıla başladığını belirtti.

Merkle, "Ford, Maverick ve Transit minibüslerin rekor satışlarıyla Ocak ayında hızlı bir başlangıç yaparak yıla Amerika'nın en çok satan markası olarak başladı" dedi. "Maverick, aracın 2021'de piyasaya sürülmesinden bu yana en iyi satışlarıyla yıla başladı. Maverick, orta boy kamyon segmentinin daimi lideri Toyota Tacoma'yı 4.240 araçla geride bıraktı. Ayrıca tamamen yeni (Toyota) Tundra'yı da geride bıraktık, bu da Maverick'in ağırlığının üzerinde bir performans sergilediği anlamına geliyor. Tundra tam boy bir kamyonet."

Vice president of global vehicle forecasting for AutoForecast Solutions, Sam Fiorani notes that one possible reason for increased demand for the Maverick is the lack of availability for the larger Ranger.

"Bunun bir nedeni de hiç Ranger olmaması," dedi. "Yavaş yavaş artıyorlar ve Ford bayilerinde hiç yok. Sadece 303 tane sattılar. Eylül ayından bu yana ayda 1.000 tane bile satamadılar. (UAW) grevi tam da yeni modelin üretimine başladıkları sırada gerçekleşti."

Ford'a göre Maverick, Jay Whitehurst gibi ilk kez kamyon alacaklar arasında popülerliğini kanıtlıyor. New Orleans'tan Mississippi'deki bir saman çiftliğine taşınan Whitehurst'ün bir kamyona ihtiyacı vardı ve 2022 modelini test ettikten sonra Maverick'i seçti.

"Büyük bir kamyon istemedim," dedi. "Maverick çıktığında ağzım sulandı. Bir 2022 model yılı test sürüşü yaptım ve 'Evet, sanırım bu benim için bir kamyonet' diye düşünerek oradan ayrıldım."