2026 Audi Q9, BMW X7 ve Mercedes GLS ile Jumbo-SUV Savaşı İçin Hazırlanıyor

Üç sıralı SUV, yanmalı güçle piyasaya sürülen son yeni Audilerden biri olacak

Audi, biri hariç neredeyse tüm SUV modellerine sahip. Ürün gamı, BMW X5 ve Mercedes GLE'ye kafa tutan üç sıralı bir aile off-roader'ı olan Q7 ile zirveye ulaşıyor. Ancak bu rakip firmaların her ikisi de X7 ve GLS'de alana aç Amerikalı ve Çinli alıcıları tatmin etmek için daha da büyük SUV'lara sahip ve bu nedenle Audi nihayet Q9 ile yanıt verdi.

Q7 ile karşılaştırıldığında Q9, müşterilerin yeni bir SUV'a 90-100 bin dolar harcama potansiyeli olduğunda bekleyecekleri gibi daha fazla alan ve daha fazla lüks vurgusu sunacak. Ayrıca, büyüklüğü, hacmi ve büyük bir ana ızgara, büyük enine alt ızgara ve bölünmüş far düzenlemesini birleştiren ayırt edici bir ön uç işleminin bir kombinasyonu ile daha fazla yol varlığı sunacaktır.

Bu görüntüler aynı zamanda oldukça resmi, dik arka tasarımı da ortaya koyuyor, ancak Audi'nin daha coupe benzeri bir tasarıma sahip bir Sportback modeli de sunması mümkün.

Q9'un 2026'dan önce piyasaya sürüleceğini biliyoruz, çünkü bu Audi'nin elektrik enerjisine geçiş için kendi koyduğu sınır. Bu tarihten sonra da mevcut yanmalı motorlu araçları satmaya devam edecek, ancak bu noktadan sonra piyasaya sürülecek tüm yeni modeller elektrikli olacak. Müşterilerin şirketin EV ve benzinli modellerinin listesinde gezinmelerine yardımcı olmak için, elektrikli araçlara çift, yanmalı versiyonlara ise tek numara veriyor, bu nedenle mevcut A4'ün yerini A5 alıyor ve bu amiral gemisi SUV neden Q9 adını almaya hazırlanıyor.

Audi'nin hafif hibrit ve plug-in hibrit motorların bir karışımını sunmasını bekliyoruz, umarız X7'nin M ve Alpina markalı varyantlarıyla rekabet etmek için 4.0 litrelik bir V8 seçeneğini de içerir, ancak sektördeki eğilim kesinlikle V8'lerden uzak ve bunun yerine altı silindirli motorlara doğru. Bir başka eğilim de faydalı bir şekilde uzun elektrikli sürüş menziline sahip PHEV'lere yöneliktir, bu nedenle bir plug-in Q9'un şarja ihtiyaç duymadan önce 113 km gidebileceğini düşünüyoruz.

Q9'un 2026 model yılı için 2025'te piyasaya sürülmesi muhtemeldir; bu da Audi'nin 2033'te yanmalı ürünleri serisinden tamamen çıkarmasından önce tam bir model döngüsü sürmesini sağlayacak bir zaman dilimidir.