YangWang U7 İki BMW M5'in Toplamından Daha Fazla Güce Sahip

BYD'nin U7 elektrikli sedanı, Tesla Model S Plaid'den 262 beygir daha fazla güce sahip ve 900 kg'ın üzerinde ağırlığa sahip 135,5 kWh'lik devasa bir batarya ile çalışıyor

BYD YangWang U7 sedan otomobilin temel özellikleri, Çinli otomobil üreticisi tarafından elektrikli otomobilin ilk fotoğraflarının kısa süre önce yayınlanmasının ardından çevrimiçi olarak ortaya çıktı.

Bu noktaya kadar YangWang U7'nin 1.000 beygirin üzerinde bir güce sahip olacağını ve Tesla Model S Plaid ile savaşacağını biliyorduk. Şimdi, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından çevrimiçi olarak paylaşılan ayrıntılar, otomobilin 1.287 beygir gücü üretmek için bir araya gelen dört elektrik motoruyla piyasaya çıkacağını ortaya koydu. Bunu bir perspektife oturtmak gerekirse, Model S Plaid 1,025 beygir gücüne sahipken, mevcut BMW M5 Competition 600 beygir gücünde.

Dört elektrik motoruna güç sağlayan 135,5 kWh LFP bataryadır. Araç muazzam bir güce sahip olsa da, bu devasa batarya Çin döngüsünde 800 km kadar menzil sağlayacaktır, ancak giriş seviyesi versiyon 446 720 km ile sınırlandırılacaktır.

Hızlanma rakamları şu anda açıklanmamış olsa da, Çin medya kaynakları aracın 270 km/sa azami hıza ulaşabileceğini öne sürmektedir ki bu doğruysa Tesla'nın 322 km/sa hızından önemli ölçüde daha düşük olacaktır.

Piyasadaki diğer birçok elektrikli araç gibi, YangWang U7'nin arkasındaki tasarım ekibi de onu aerodinamik açıdan mümkün olduğunca verimli hale getirmek için yola çıktı. Aslında, sadece 0.195 Cd'lik bir sürtünme katsayısına sahiptir.

Aracın dış görünüşüne dair çok sayıda görüntü yayınlandı ancak henüz iç mekanın neye benzeyeceğini bilmiyoruz. Bununla birlikte, kabinin tıpkı U8 SUV gibi ekranlarla dolu olacağını ve aynı zamanda bol miktarda yumuşak malzeme ve lüks vurgular içereceğini düşünüyoruz.

Ayrıca YangWang U7'nin bir lidar sensörü ile piyasaya çıkacağını ve Seviye 3 yarı otonom sürüş yetenekleri içermesi gerektiğini biliyoruz.