Audi R8 Üretimini Mart Sonuna Kadar Uzatıyor

V10 motorlu süper otomobilin üretiminin başlangıçta 2023 sonunda sona ermesi planlanıyordu

Son Audi R8 Mart ayının sonunda üretim hattından çıkacak ve sektörün en iyi orta motorlu süper otomobillerinden biri ve yüksek devirli, doğal aspirasyonlu motorla sunulan az sayıdaki otomobilden biri olarak tarihe karışacak.

Audi, 2019 yılında R8'in 2023 yılı sonunda üretimden kaldırılacağını duyurmuştu, ancak kısa süre önce otomobilin firmanın Böllinger Höfe fabrikasında hala üretimde olduğu ortaya çıktı. Audi TT ve R8 sözcüsü Liza Kellner yaptığı açıklamada, üretimin halen devam ettiğini ancak önümüzdeki ay sona ereceğini belirtti.

Kellner Motor1'e yaptığı açıklamada "Son Audi R8'in 2024 yılının ilk çeyreğinin sonunda üretim hattından çıkacağı doğru" dedi. "Bu, Neckarsulm'daki Audi Böllinger Höfe tesisinde ikonik bir spor otomobilin üretiminin sonunu işaret ediyor. Tamamen elektrikli Audi e-tron GT, Böllinger Höfe'de üretilmeye devam edecek. Tüm ürün portföyünü elektrikli hale getirmeyi hedefleyen stratejimizin bir parçası olarak, R8'i 2024 yılının ilk çeyreğinin sonunda programdan çekmeye karar verdik."

Kellner, "R8'in 2023 sonunda üretimden kaldırılacağına dair açıklama 2019 yılına dayanıyor," diye ekledi. "Bu açıdan bakıldığında, gerçek bitiş tarihinin birkaç hafta değişmiş olması şaşırtıcı değil."

Çoğu pazarda tanıtılan R8'in son iterasyonu, 2022'nin sonlarında tanıtılan GT RWD şeklini alıyor. Dünya çapında sadece 333 adetle sınırlandırılan bu model, arka tekerleklere yönlendirilen 612 beygir ve 417 565 Nm güç üreten 5.2 litrelik doğal aspirasyonlu V10'a sahip. İlginç bir şekilde, Audi iki ay önce sadece sekiz örnekle sınırlı olan R8 Coupe Japan Final Edition ile sınırlı sayıda üretilen bir başka modeli piyasaya sürdü.

R8'in sonunun gelmesine az bir süre kala, müşterilerin R8'in üretimine son verilmeden önce bir tahsisat almaya hevesli oldukları görülüyor. Audi geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri genelinde 631 yeni R8 sattı; bu rakam 2022'de satılan 314'ün iki katından fazla ve 2020 ve 2019'da satılanlardan daha yüksek bir rakam.