2025 Dodge Charger Daytona 440, Çentik Arkası Dahil Daha Fazla Ayrıntı Ortaya Çıkarırken Görüldü

İlk kez 5 Mart'ta tanıtılacak olan 2025 Dodge Charger Daytona'nın yeni casus fotoğrafları aracın tasarımına dair daha fazla şey ortaya koyuyor

Dodge geçtiğimiz ay Charger Daytona'nın ilk fotoğraflarını sosyal medya platformlarında yayınlayarak yaklaşan tanıtım için heyecan yaratmıştı. Şimdi ise bir otoparkta dolaştırılırken çekilen bir video sayesinde araca daha yakından bakabiliyoruz.

Yeni çekimler otomobilin otoparka girerken, bir kamyondan indirilirken ve diğer araçların arasına otururken hareket halinde yakalanmasını sağlıyor. Kısa olmalarına rağmen, yaklaşmakta olan elektrikli kaslı otomobil hakkında bazı yeni bilgiler sunuyorlar - ancak, elektrikli versiyonun yanı sıra veya gelecekte İYM ile çalışan bir varyant da alabileceği giderek daha fazla görülüyor.

Bu, cam tavanın daha iyi görünümlerini ve arka camı içeren bagaj kapağına bir bakışı içeriyor, teknik olarak bunu bir liftback veya daha doğrusu, daha büyük nesneleri taşımanıza izin verdiği için pratikliği artırması gereken bir çentik haline getiriyor. Otomobilin garaj yoluna girerken çekilen bir fotoğrafında, altında gümüş renkli bir çizgi de görebiliyoruz. Bu, bu örnekte marşpiye panellerinin olmamasıyla ortaya çıkan batarya paketi gibi görünüyor.

Son olarak, Mopar Insider tarafından fark edildiği üzere, jantlar SEMA 2022'de Dodge tarafından yayınlanan (ve daha sonra kaldırılan) bir videoda Charger Daytona 440'a takılanlarla aynı gibi görünüyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bu otomobil fabrika çıkışında 440 kW  güç üretiyor. Dodge'un Direct Connection satış sonrası departmanının yapacağı bazı modifikasyonlarla aracın 500 670 beygir güce kadar çıkabileceği bildiriliyor.

2022 yılında Dodge CEO'su Tim Kuniskis, Charger Daytona'nın "tüm temel performans ölçütlerinde bir Hellcat'ten daha hızlı" olacağını söyledi. Ne kadar güç ürettiğine bakılmaksızın, model gücü dört tekerleğe de gönderecek. İlk belirtiler aracın sadece elektrikli olabileceğini öne sürse de, son raporlar Dodge'un Hurricane sıralı altı motorunu kullanan plug-in hibrit varyantların da satılacağını ima ediyor.

Yeni bilgilere rağmen, daha açıklanması gereken çok şey var. Neyse ki 2025 Charger Daytona hakkında daha fazla bilgi edinmek için çok fazla beklememize gerek yok, zira Dodge aracı 5 Mart'ta tanıtmayı planlıyor.