Zekice mi Aptalca mı? Electrify America Kapalı Alanda Şarj İstasyonu Açıyor

Bu hafta içinde San Francisco'da açılacak olan istasyonda 20 şarj cihazının yanı sıra iki dinlenme alanı da bulunacak

Elektrikli araç şarj istasyonları, birçoğu bir otoparkın kenarına inşa edilmiş bir dizi şarj cihazından ibaret olduğu için özellikle ilgi çekici değildir. Ancak Electrify America şimdi kapalı bir şarj istasyonu ile senaryoyu tersine çeviriyor.
Evet, doğru okudunuz, kapalı bir şarj istasyonu. San Francisco'da 9 Şubat'ta açılması ve South Market (SoMa) mahallesini ziyaret eden sürücüler için şarj noktaları sağlaması planlanıyor.

San Francisco, kar ve buz sorunu olmadığı için kapalı bir şarj istasyonu için garip bir yer gibi görünse de, şehir suç, evsizlik ve 'sıcak noktaları' gösteren haritalar olacak kadar kötü bir kaka sorunuyla mücadele ediyor.

Electrify America şehrin herhangi bir sorunundan bahsetmedi, ancak amiral gemisi konumunun "24 saat izleme ve güvenliğe" sahip olduğunu belirtti. Elbette asıl dikkat çekici olan, elektrikli araçları hızla doldurabilen yirmi adet 350 kW DC hızlı şarj cihazı.

Bekleme süresi nispeten kısa olsa da ziyaretçiler şık, iklim kontrollü salonlarda dinlenebilirler. Burada ücretsiz Wi-Fi'nin keyfini çıkarabilir veya otomattan atıştırmalık bir şeyler alabilirler. Binada, yukarıda bahsedilen haritaya ekleme yapmak istemeyenler için bir banyo da bulunmaktadır.

Aslında, biraz bayilik servis departmanına benziyor ama sadece şarj etmeye odaklanıyor. Bu kulağa pek hoş gelmeyebilir, ancak kullanıcılara elektrikli araçlarını şarj edebilecekleri güvenli bir yer sağlayacaktır.

Electrify America Başkanı ve CEO'su Robert Barrosa ise şunları söyledi: "Özellikle San Francisco gibi yoğun kentsel alanlarda elektrikli araçları herkes için erişilebilir kılmaya kararlıyız. Kaliforniya'da 250'den fazla ve Kuzey Amerika'da 900'den fazla istasyon inşa etme konusundaki uzmanlığımız, yüksek kaliteli şarj altyapısını doğrudan insanların yaşadığı ve çalıştığı topluluklara getirmek ve eyalet genelinde elektrikli araçların benimsenmesini desteklemek için bizi benzersiz bir şekilde konumlandırıyor."