Bentley'in Son Tek Seferlik Bentayga'sı Özel Beyaz V.C. Moda Markası ve Savaş Kahramanı Kurucusundan Esinlenildi

Er Jack White, Birinci Dünya Savaşı'nda görev yaptıktan sonra İngiltere'nin en lüks moda markalarından biri haline gelen yerel bir palto üreticisinin başına geçti

Şık bir palto giymiş şık bir İngiliz görürseniz, büyük ihtimalle bu paltoyu moda markası Private White V.C.'den almıştır. 1. Dünya Savaşı'nda savaşmış bir savaş kahramanının adını taşıyan marka, Bentley'in son bire bir kreasyonunun da ilham kaynağı.

Er Jack White (evlenmeden önceki soyadı Jacob Weiss) markanın arkasındaki isimdir ve Gelibolu ve Mezopotamya'da görev yapmıştır. 1917 yılında taburu bir nehri geçmeye çalışırken makineli tüfek ateşi altında kaldı. White botuna bakır bir telefon teli bağladı, denize atladı ve botu yüzerek kıyıya çıkardı.

Trajik bir şekilde, taburunun çoğu olayda öldü, ancak o subayının hayatını kurtarmayı ve değerli malzemeleri kurtarmayı başardı. Cesaretinden dolayı Er White'a Victoria Haçı verildi ve eve döndükten sonra yerel bir yağmurluk üreticisinde çıraklık yapmaya başladı ve 1937'de kendi adını taşıyan şirketin sahibi oldu.

Erin kahramanlıklarını kutlamak için Bentley'in kendi özelleştirme departmanı Mulliner, yerel bir müşteri (adı açıklanmadı) için bir Bentayga Azure modifiye etti. Er White'ın subayını kurtarmak için kullandığı telefon kablosuna bir selam olarak, SUV, koltuk boruları, nakışlar ve org durakları da dahil olmak üzere bakır detaylarla doludur.

Ayrıca koltuk başlıklarına Victoria Cross amblemi işlenmiş ve koltuk arkalıklarına Private White V.C. markasının yazısı dikilmiştir. Gösterge panelinde Mulliner, markanın kıyafetlerinin üretildiği fabrika olan "Cottenham House "un ana hatlarına yer vermiştir.

Bentley ekibi ayrıca Lancashire'da dokunan kaşmirden yapılmış ve üzerinde Er White'ın alay battaniyesi şeridinin yer aldığı gevşek minderler de ekledi. Son olarak, Bentayga'nın kapı ceplerinde moda markasının gayri resmi maskotu olan işlemeli bir bulldog yer alıyor.

Dışarıda, SUV, Blackline spec detaylarıyla Dark Sapphire adı verilen bir mavi tonuna boyanmıştır ve 22 inçlik parlak işlenmiş renk uyumlu jantların yanı sıra baştan sona Private White V.C. rozeti vardır.

Ne yazık ki, bu özel Bentayga'dan bir tane satın alamazsınız çünkü sadece bir tane var ve çoktan satıldı. Alıcı, SUV'a ek olarak Private White V.C.'nin ısmarlama kıyafetlerinden oluşan özel bir kapsül koleksiyona da sahip oldu.