Yeni Hyundai EV Pikapları Ioniq T10 ve Ioniq T7 Olarak Adlandırılabilir

Hyundai'nin elektrikli kamyonlarından biri Ford F-150'nin boyutlarına ulaşabilir ve önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya çıkabilir

Avustralya'da yakın zamanda yapılan bir ticari marka başvurusuna göre Hyundai'nin gelecek bataryalı-elektrikli kamyonetinin adı Ioniq T10 olabilir.

Avustralya'da 27 Aralık 2023 tarihinde yapılan ticari marka başvurusu, "otomobiller", "elektrikli otomobiller" ve "otomobiller için parça ve aksesuarlar" da dahil olmak üzere çok çeşitli otomotiv uygulamalarını kapsıyor. Özellikle, 'Ioniq' takısının dahil edilmesi, aracın mevcut Ioniq modellerine benzer şekilde Hyundai'nin elektrikli araç markasına bağlı kalacağını gösteriyor.

'10'un, en azından boyut açısından, markanın EV serisinin en üstünde, Hyundai'nin Kia EV9 SUV versiyonu olan yaklaşan Ioniq 7'nin üzerinde konumlandırılacağı anlamına geldiği tahmin ediliyor.

İlk olarak Drive.com.au tarafından fark edilen raporda, ticari marka başvurusu Avustralya'da yapılmış olmasına rağmen, bu pazarın araç için birincil pazar olmayacağı da belirtiliyor. Ford F-150 ve GMC Sierra gibi tam boy modellerin ya da Chevy Colorado gibi daha küçük orta boy kamyonların ayak iziyle eşleşip eşleşmeyeceği belli olmasa da, pikabın Kuzey Amerika'da da satışa sunulması bekleniyor.

Kamyon hakkında çok az şey biliniyor. Tasarımının Ioniq 5 ve Ioniq 6 kadar çarpıcı olacağını varsaymak mantıklı olacaktır. Ayrıca muhtemelen elektrik motorları ve batarya paketi de dahil olmak üzere mekanik bileşenlerini diğer Hyundai EV'lerle paylaşacaktır. Büyük olasılıkla dört tekerlekten çekişe izin veren çift motorla geleceğini düşünüyoruz, ancak tek motorlu, arkadan çekişli bir versiyon da mümkün.

Hyundai ayrıca Ioniq T7 adı için ayrı bir ticari marka başvurusunda bulunarak ikinci bir elektrikli pikap üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Bu model Ioniq T10'dan daha küçük olabilir ve belki de Santa Cruz'a benzer veya biraz daha büyük olabilir.

Mevcut raporlar Hyundai'nin yeni modeli 2025 veya 2026'da piyasaya sürmeye hazır olabileceğini gösteriyor. Kia'nın da 'Tasman' olarak adlandırıldığı iddia edilen ve sonunda tamamen elektrikli bir versiyonunun ortaya çıkması beklenen dizel motorlu bir pikap üzerinde çalıştığı biliniyor.