Citroen C3 X, Crossover Fiyatlı Bir Sedan Olacak

Prototip Avrupa'da test edilirken görüldü ancak Hindistan ve Güney Amerika'da satılacak

Citroen, Yeni C3 ve Yeni C3 Aircross'un temellerinden yararlanarak gelişmekte olan pazarlar için özel olarak tasarlanmış bir model daha geliştiriyor. Fransız markanın crossover araçlardan aldığı stil unsurlarını entegre edeceği C3 X, sedan gövde stiline sahip olacak.

Citroen C3 X'in bir prototipi, modelin Avrupa'dan ziyade Hindistan ve Güney Amerika gibi pazarlara yönelik olmasına rağmen, İskandinavya'da Kuzey Kutup Dairesi yakınlarında test edilirken görüldü. Hileli kamuflaj, yeni kompakt sedana kaba bir tavan uzantısı ile tamamlanmış bir SUV görünümü vererek gizlemeye çalışıyor.

Üretim modelinin Yeni C3'ün yüzünü AB pazarındaki C4 X'e benzer bir liftback kuyruk ile birleştirmesi bekleniyor. Daha sağlam bir görünüm için yerden yüksekliğe ve plastik kaplamaya sahip olması bekleniyor.

Citroen, Hyundai Verna, Honda City, Skoda Slavia ve VW Virtus gibi segmentteki daha geleneksel sedan rakipleriyle rekabet edebilecek alternatif bir rakip sunmayı hedefliyor. C3 X'in gösterge paneli tasarımını Yeni C3'ten devralması ve orta konsolun üzerine yerleştirilmiş 10 inçlik belirgin bir bilgi-eğlence ekranına sahip olması bekleniyor.


C3 ailesinin yeni üyesi kesinlikle denenmiş ve test edilmiş CMP mimarisi üzerinde yükselecek. İlk olarak 108 beygir güç üreten turboşarjlı 1.2 litrelik PureTech üç silindirli motor ve manuel veya tork konvertörlü otomatik şanzıman seçenekleriyle piyasaya çıkacağı bildiriliyor. Tamamen elektrikli bir versiyonun 2025 yılında piyasaya çıkacağı ve muhtemelen Yeni eC3'ün özelliklerini yansıtacağı söyleniyor.

Citroen C3 X'in başlangıçta 2024 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak son raporlar lansmanın ertelendiğini gösteriyor. Autocar India'ya göre gecikmenin nedeni, Hintli müşterilerin sade Yeni C3 Aircross'a pek de ideal olmayan tepkilerinin ardından Citroen'in modele daha fazla standart özellik eklemek istemesi.