2024 Kia Telluride Motorları Hatalı Supap Yayları Nedeniyle Bozulabilir

Otomobil üreticisi ayrıca, sorunla ilgili onarımlar için daha önce masraf yapmış olan tüm sahiplere geri ödeme yapacaktır

5 Nisan 2024 tarihinden itibaren, Amerika Birleşik Devletleri genelinde seçilmiş bir grup Kia Telluride sahibi, posta kutularında araçlarının motorundaki supap yaylarının kırılmaya eğilimli olabileceğini bildiren bir mektup alacaklar. Kesinlikle kimsenin uyanmak isteyeceği türden bir haber değil.

Koreli otomobil üreticisi tarafından yayınlanan bir geri çağırma bildirimi, 1 Ekim 2023 ile 6 Aralık 2023 tarihleri arasında 2024MY için üretilen toplam 2.872 Telluride modelinde, üretim sürecinde meydana gelen hasarın tetiklediği yorulma çatlaması nedeniyle sürüş sırasında kırılabilecek motor valf yaylarının bulunduğunu ortaya koymaktadır.

Kia, kırık bir supap yayının güç kaybına yol açacağını ve kırık bir supabın yanma odasına girmesi halinde motor bloğunda bir delik açabileceğini söylüyor. Araç sahipleri, anormal bir motor sesi, motor kontrol ışığı veya motorun sert çalışmaya başladığını fark ettiklerinde olası bir sorun hakkında uyarılabilirler.

Telluride 2024'ün motoruyla ilgili ilk rapor geçen yıl Kasım ayında Kuzey Amerika'daki bir araç sahibinin sürüş sırasında bir 'pop' sesi ve motor bölümünden duman geldiğini fark etmesiyle geldi. Bir bayi kısa süre sonra motor bloğunda bir delik keşfetti. Kia daha sonra 2024 Tellurid'ler için artan sayıda motor değişiminin farkına vardı ve arızalı motorları toplamaya başladı ve kısa sürede hepsinin yorulma çatlaması belirtileri gösterdiğini keşfetti.

Marka, sorunla ilgili herhangi bir kaza, yaralanma veya ölümden haberdar olmasa da, bazı lokal erimeleri içeren bir yangın olduğunu biliyor.
Araç sahiplerine araçlarını motor alt grubunun ücretsiz olarak değiştirileceği bir Kia bayisine getirmeleri söylenecektir. Kia ayrıca sorunla ilgili onarımlar için daha önce ödeme yapmış olan araç sahiplerine de geri ödeme yapacaktır.