SUV'lar Avrupa'yı Fethetti, Artık Tüm Yeni Otomobil Satışlarının Yarısından Fazlasını Oluşturuyor

Geçen yıl Avrupa'da en az 6,63 milyon SUV satıldı ve bu araçlar şu anda en büyük 10 segmentten beşini oluşturuyor

Bir zamanlar Kuzey Amerika'nın SUV'lara ve akla gelebilecek her tür ve formdaki crossover'lara yönelik doymak bilmez iştahını şiddetle eleştiren Avrupalı alıcılar, artık geleneksel hatchback, sedan, vagon ve MPV'ler yerine bu gövde tipini benimseyerek tam bir dönüş yaptı.

Gelişen aile ihtiyaçları ve elektrikli seçeneklerin yükselişi gibi birçok faktörün etkisiyle yaşanan bu değişim, SUV'ların Avrupa'da kritik bir kitleye ulaşarak sadece kendi segmentlerinde değil, aynı zamanda genel pazarda da baskın güç haline gelmesini sağladı.

SUV'ların ve crossover'ların popülaritesinde devam eden artış, 2023 yılı boyunca Avrupa'da satılan tüm yeni araçların %51'ini oluşturan popüler gövde stiliyle azalma belirtisi göstermiyor.

Avrupa'dan gelen veriler, geçen yıl kıta genelinde yaklaşık 6,63 milyon SUV satıldığını ve bunun 2022'ye kıyasla %19'luk önemli bir artışa işaret ettiğini gösteriyor. Küçük SUV segmenti, bir önceki yıla göre %14'lük bir artışla 2.159.427 satışla en büyük segment olarak öne çıktı. Kompakt SUV'lar 1.904.669 satışla ikinci en büyük segment olarak hemen arkasından geldi

Auto News tarafından yayınlanan Dataforce rakamlarına göre, SUV'lar artık Avrupa'nın en büyük 10 araç segmentinin yarısını oluşturuyor. Küçük SUV ve kompakt SUV segmentlerini 1.730.015 satışla küçük otomobiller ve 1.508.061 teslimatla kompakt otomobiller takip etti. Premium orta boy SUV ve premium kompakt SUV segmentleri ise sırasıyla 834.939 ve 721.376 adetle bu segmentleri yakından takip etti.

Premium orta boy SUV'lara olan talep, özellikle satışlarda %85'lik bir artışla 254.822 adede ulaşan Tesla Model Y'nin etkisiyle diğer tüm pazar segmentlerini geride bıraktı. Mercedes-Benz GLC'nin popülaritesinde de önemli bir artış görüldü ve satışlar %32 artarak 91.259 adede ulaştı. Özellikle, geçen yıl satılan tüm premium orta boy SUV'ların %48'i, büyük ölçüde Model Y'nin etkisiyle, Batarya Elektrikli Araçlar (BEV) oldu.

Okuyun: Amerikalılar Tam Boy SUV'ları Seviyor ve Pandemi Satışları Artırmaya Yardımcı Oldu

Güçlü BEV penetrasyonu diğer birçok araç segmentinde de görülebilir. Örneğin, geçen yıl Avrupa'da satılan tüm lüks sedanların %58'i elektrikliydi ve Porsche Taycan 19.965 örnek satışla bu alanda başı çekerken, 9.992 satışla ikinci sırada yer alan Mercedes-Benz S-Serisi'nin iki katından fazla bir orana ulaştı. Buna ek olarak, satılan orta/büyük ölçekli SUV'ların %47'si elektrikliydi ve VW ID.4 bu konuda başı çekiyordu.

Auto News tarafından takip edilen 21 farklı segmentin 12'sinde VW Grubu araçları kompakt, orta boy, coupe/convertible, küçük SUV & crossover, kompakt SUV & crossover, orta boy/büyük SUV & crossover, kompakt van, orta boy van, kompakt premium, büyük premium, lüks sedan ve premium coupe segmentlerinde zirvede yer aldı.