Tesla Juniper Söylentilerini Çürüttü, Model Y Facelift'in 2024'te Gelmeyeceğini Açıkladı

Model Y 2024'te güncellenmeyecek, bu nedenle Tesla sizden yenileme için beklememenizi ve crossover'ını satın almaya devam etmenizi istiyor

Geçen yılın sonlarında, Model Y'ye 2024'ün ortalarına doğru bir güncelleme geleceğini öne süren raporlar ortaya çıktı. Ne yazık ki Tesla şimdi bu raporları resmi olarak yalanladı ve güncellemenin bu yıl gelmeyeceğini söyledi.

Model Y, Tesla'nın dünya çapındaki en popüler aracıdır, bu nedenle otomobil üreticisinin sektördeki diğerlerinin yaptığı gibi onu güncelleyerek taze tutmak istemesi mantıklı olacaktır. Bu nedenle, raporların Model 3 gibi crossover'ın da hafif dış ve iç tasarım güncellemeleri, bazı yeni teknolojiler ve daha fazla menzil alacağını göstermesi mantıklı oldu.

Ne yazık ki tüketiciler, X hesabı @teslascope tarafından görülen bir nota göre Juniper kod adlı güncellemeyi beklemek zorunda kalacaklar. Tesla'nın, güncellemeyi soran müşterilerle iletişim kurmak için bunu teslimat danışmanlarıyla paylaştığı bildirildi.

"Açıklamada Model Y Yenileme Konuşma Noktaları başlığı altında "Bazı müşterilerin Model 3'e benzer bir yenileme bekledikleri için Model Y siparişlerini vermeyi beklediklerine dair geri bildirimlerinizi duyduk. "Bu yıl Model Y için bir yenileme yapılmayacağını şeffaf bir şekilde bildirmemiz önemlidir."

Şeffaflık övgüye değer bir hedef olsa da, otomobil üreticisinin mesajı satış listelerinde hissediyor olabileceği bazı rahatsızlıklara işaret ediyor. Markanın en çok satan aracı olarak, müşterilerin Model Y'yi satın almaya devam etmeleri ve yeni bir versiyon için beklememeleri önemlidir.

Bu nedenle, otomobil üreticisinin Model Y'yi "müşterilerin kullanmaya başlaması için daha iyi bir zaman olmadığını" ilan etmesi şaşırtıcı değil. Not a Tesla App, ABD'de federal vergi teşviklerinde 7.500 $ 'a hak kazanmanın yanı sıra, markanın crossover'ın RWD ve Long Range versiyonlarında 1.000 $ indirim sunduğunu bildirdi.

Buna ek olarak Tesla kısa bir süre önce, markanın araçlarından birini ömür boyu ücretsiz Süper Şarj ile sunulduğu sırada satın alan müşterilerin bu özelliği yeni bir Model S, 3, X veya Y'ye aktarabileceklerini duyurdu.