CUPRA Sınırlı Sayıda VZ5 Üretti

Cupra, 22 Şubat yıldönümünü kutlamak için Formentor VZ5 Century Bronze ve Enceladus Grey'den sadece 222 örnek üretmeyi planlıyor

Cupra, sınırlı sayıda üretilen iki yeni modelle yüksek performanslı Formentor VZ5'e özel bir yorum getiriyor. Her biri, markanın yıldönümü olan 22 Şubat tarihine bir selam olarak sadece 222 örnekle sınırlı olacak.

Modeller özel boya renkleri ve abartılı tasarım ipuçlarıyla ayırt ediliyor. Yeni modeller Formentor VZ5 Century Bronze Limited ve Enceladus Grey Limited versiyonları olarak adlandırılıyor - son model adını Yunan efsanesindeki bir devden ve Satürn'ün uydularından birinden alıyor.

Century Bronze limited edition, tahmin ettiğiniz gibi Century Bronze Matt boya ile kaplanmış ve karbon fiber bakır ayna kapakları ve bakır egzoz borusu uçlarından yararlanıyor. Ayrıca 20 inçlik bakır alaşımlı jantlara sahip, ancak bunun yerine siyah jantlar da seçilebiliyor.

Yükseltmeler sadece dış tasarımla sınırlı değil; modelin rozetlerinde koyu krom Cupra yazıları ve iç ve dış kısımda bakır logolar da yer alıyor. Yolcuları siyah CUPBucket koltuklar ve dikişli siyah gösterge paneli yerinde tutacak.

Diğer özel sürüm model  de Enceladus Grey Matt adlı özel bir boya rengine sahip. Standart olarak 20 inçlik siyah alaşım jantlarla geliyor, ancak bakır jantlar opsiyonel olarak sunuluyor. Ayna kapakları ve egzoz uçları siyah renkte.

Ayrıca CUPBucket koltuklar ve siyah gösterge panelinin yanı sıra koyu krom Cupra yazısı da yer alıyor. Her iki modelde de kapı paneli pervazlarına lazerle kazınmış bir ünite numarası yer alacak ve bu da sahibine sınırlı sayıda üretilen bir modelde olduğunu hatırlatacak.

Cupra Formentor VZ5, serideki en yüksek performanslı varyanttır ve her iki özel sürüm model de tam donanımlı olarak gelir. "VZ5" ismi İspanyolca hız (Veloz) ve motordaki silindir sayısından (5) gelmektedir. Adının hakkını veren güç ünitesi 385 bg (287 kW/390 PS) güç üretiyor ve tekerleklere DSG çift kavramalı şanzımanla bağlanıyor.

Sınırlı sayıda üretilen modellerin fiyatları henüz açıklanmadı.

Satış ve pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Sven Schuwirth, "CUPRA Formentor VZ5, yanma performansının maksimum ifadesi ve markanın yeni nesil otomobil severlere ilham verme dürtüsünün somutlaşmış halidir" dedi. "Sınırlı sayıda üretilen bu modeller VZ5'e saygı duruşunda bulunarak aracın sportif estetiğine yeni bir yorum getiriyor ve hem iç hem de dış tasarımını geliştiriyor."