2024 Nissan Juke Büyük Ekranı ve Sarı Işıltısıyla Geliyor

Nissan, Juke'un iç mekanını geliştirmeye odaklanarak yeni rakipleri karşısında güncel kalmasını sağladı

Nissan, kalabalık küçük SUV segmentindeki parlaklığını yeniden kazanma arayışıyla Juke'u 2024 yılı için güncelledi. Dış görünüm büyük ölçüde değişmeden kalırken, iç mekan daha büyük bir bilgi-eğlence ekranının yanı sıra iyileştirilmiş uyum ve kaplama ile elden geçirildi. Öne çıkan diğer özellikler arasında yeni N-Sport amiral gemisi donanımı ve sarı renk seçeneğinin yeniden sunulması yer alıyor.

En büyük değişiklik, hafifçe yeniden tasarlanan gösterge panelinin üst kısmında yer alan ve sürücüye doğru eğimli olan yeni 12,3 inçlik bilgi-eğlence ekranı. Çok daha büyük olan ekran standart olarak sunuluyor ve yeni 12,3 inçlik yapılandırılabilir dijital gösterge paneli ile birleştirilebiliyor. Yükseltilmiş bilgi-eğlence sistemi kablosuz Android Auto / Apple CarPlay'i destekliyor ve geliştirilmiş bir ses tanıma sistemiyle birlikte geliyor.

Nissan, direksiyon simidinin etrafını saran deri tarzı malzemenin daha yumuşak bir dokunuşa sahip olduğunu, torpido gözünün artık daha büyük olduğunu ve daha destekleyici olduğunu iddia eden yeniden tasarlanmış bir orta kol dayamasının yanı sıra çoğu trime yeni koltuklar eklendiğini söylüyor. Ayrıca, elektrikli el freni, kablosuz şarj pedi ve tüm yolcular için USB-A / USB-C çıkışları Juke'u 2024 standartlarına uygun hale getiriyor.

Dış güncellemeler revize edilmiş bir renk paleti ve 19 inç çapa kadar yeni jantlarla sınırlı. Öne çıkan yenilik ise Juke'un ilk neslinden bu yana bulunmayan sarı renk seçeneğinin yeniden sunulması. Nissan, müşterilerin sürekli sarı Juke istediklerini ve yeni rengin bir önceki nesle kıyasla biraz daha soluk olduğunu belirtiyor. Renk ve trim departmanı ayrıca inci beyazı ve metalik siyah tonlarının formülünü de revize etti.

Juke N-Sport donanım, yeni sarı renkle kontrast oluşturan tavan, sütunlar, tekerlekler, tekerlek kemerleri, aynalar ve ızgara için siyah bir kaplama ekleyerek yeni serinin en üst modeli oldu. İç kısımda sarı dikişler, gösterge paneli kaplaması ve geri dönüştürülmüş Alcantara'dan eşleşen ekler ve koltuklarda kabartmalı Juke amblemleri bulunur.

Küçük crossover'ın ikinci nesli ilk olarak 2019'da tanıtıldı ve 2022'de Juke Hybrid onu takip etti. 2024 yılındaki yenileme, iki seçenek içeren güç aktarma seçeneklerinde herhangi bir değişiklik getirmiyor. Turboşarjlı 1.0 litrelik üç silindirli benzinli motor 115 bg  ve 200 Nm'ye kadar tork üretiyor ve gücü ön aksa altı ileri manuel veya yedi ileri DCT ile gönderiyor.

Daha güçlü ve daha verimli Juke Hybrid, 93 bg güç üreten doğal aspirasyonlu 1,6 litrelik dört silindirli motoru, 48 bg güç üreten bir elektrik motoru , bir HSG, 1,2 kWh su soğutmalı bir batarya paketi ve gücü ön aksa gönderen sofistike bir çok modlu otomatik şanzıman ile birleştiriyor.

2024 Nissan Juke'un üretimi Birleşik Krallık'taki Sunderland Fabrikasında halihazırda devam etmekte olup teslimatların önümüzdeki aylarda başlaması beklenmektedir. Fiyatlandırma, pazara sunulmasına yakın bir zamanda açıklanacak. Nissan Juke'un Avrupa'daki rakipleri arasında Ford Puma, Peugeot 2008, Opel Mokka, Skoda Kamiq, Renault