Lotus, Emeya EV'nin 3 Yıllık Test ve Geliştirme Çalışmalarını Tamamladı

Elektrikli sedan 102 kWh batarya paketine sahip ve 905 beygir gücü ve 726 lb-ft güç üretiyor

Lotus, üç yıl boyunca 15 ülke ve iki kıtayı dolaştıktan sonra tamamen elektrikli Emeya sedanın test ve geliştirme programını tamamladı.

Emeya, markanın ikinci bataryalı elektrikli aracı olarak Eletre SUV'un izinden gidiyor ve en son -25 santigrat dereceye (-13 Fahrenheit) kadar düşen sıcaklıkların görüldüğü zorlu bir test rejimi için Finlandiya'nın Ivalo kentindeki Kuzey Kutup Dairesi'ne götürüldü. Finlandiya'dayken Lotus mühendisleri süspansiyon, direksiyon, frenler, çekiş ve denge kontrol sistemlerinin ince ayarlarına odaklandı.

Buna ek olarak, Emeya'nın birlikte sunulacağı ısmarlama kış lastikleri üzerinde çalışıldı ve Lotus, yol işaretleri ve işaretlerin kar gibi şeylerle gizlenmesine rağmen işlevsel kalması için sürücü yardım işlevlerini tasarladığını belirtti. Ayrıca elektrikli aracı, sıcaklığı -40 santigrat dereceye  kadar düşürebilen bir otomotiv 'dondurucusuna' yerleştirdi.

Geçtiğimiz üç yıl boyunca Emeya'nın test rejimi İngiltere'nin B yollarında, Alman Otobanında ve Moğolistan'daki dağ geçitlerinde gerçekleştirildi. Ayrıca Nurburgring Nordschleife'de ve Nardo deneme sahasında da test edildi.

Emeya'nın bölge araç hattı direktörü Sylvain Verstaeten, "Lotus'taki test süreci çok titiz ve süspansiyon ve direksiyondan akü ve lastiklere kadar her şeyin kapsamlı bir performans değerlendirmesini kapsıyor" dedi. "Emeya, müşterilerimize yılın 365 günü ve her koşulda optimum sürüş deneyimi sunmak üzere tasarlanmış ve tasarlanmış, tamamen elektrikli en üst düzey grand tourer'dır. Müşterilerimizin Emeya'yı bizzat deneyimleyebilecekleri için son derece heyecanlıyız."

Emeya için küresel test rejimi tamamlanırken, Lotus bu pazarlarda teslimatlar başlamadan önce Orta Doğu, ABD ve Avustralya'da ek yerel testler gerçekleştirecek.

Emeya'ya güç veren bir çift elektrik motoru 905 bg'ye kadar güç ve 985 Nm tork üreterek aracın 100 km/sa hıza 2,78 saniyede ulaşmasını ve 265 km/sa hıza kadar güç sağlamasını mümkün kılıyor. Motorlara güç sağlayan 102 kWh'lik bir batarya bulunuyor.