Sonraki Nissan Skyline, Sedan ve Crossover Modelleriyle Piyasaya Sürülen Bir Elektrikli Araç Olabilir

Yeni model muhtemelen elektrikli güç aktarma organlarını mevcut Ariya ile paylaşacak

Japon otomobil tarihinde çok az isim Nissan Skyline kadar kült bir takipçi kitlesine sahiptir ve en çok spor otomobillerle ilişkilendirilen bir isim olsa da, son yirmi yıldır JDM sedanlarda kullanılmaktadır. Son rapora inanılacak olursa, Skyline'ın 14. nesli hem sedan hem de crossover olarak satılan bataryalı-elektrikli bir araca dönüşecek.

Bu, ikonik Nissan markasının geleceği hakkında ilk kez öğrendiğimiz bir haber değil. Skyline'ın elektrikli bir crossover olacağına dair ilk söylentileri 2023'ün ortalarında duymuştuk ve bu haber şüphesiz tüm JDM meraklılarının cesaretini kırmıştı. Şubat 2024'e geldiğimizde aynı Japon yayını Nissan'ın yeni Skyline'ı yukarıda bahsedilen crossover'a ek olarak bir sedan olarak da satacağını iddia ediyor.

Rapor, gelecekteki modeller hakkında cesur ve genellikle doğrulanmamış iddialarda bulunmaya yabancı olmayan bir site olan BestCarWeb'den geliyor. Bu raporu bir tuz tanesi ile almanızı önermekle birlikte, Nissan tarafından elektrikli Skyline sedan ve crossover modellerinin tanıtılması olasılığını düşünmek ilginçtir. Site, yeni modellerin her ikisinin de önümüzdeki yıl piyasaya sürülebileceğini iddia ediyor.

Görsel açıdan bakıldığında, yeni Skyline sedan çarpıcı Infiniti Vision Qe konseptinden tasarım ilhamı alabilirken, SUV henüz açıklanmayan Vision QXe konseptine benzeyebilir. Qe konseptinde olduğu gibi, Skyline sedan da dört kapılı fastback tarzını benimseyebilir.

Yeni Skyline'ın güç aktarma organları hakkında çok az şey biliniyor, ancak ikiz elektrik motorlarını ve e-4ORCE dört tekerlekten çekiş sistemini Ariya crossover ile paylaşabilir, ancak yaklaşık 450 bg üretecek şekilde değiştirilmiş olabilir. Bu oldukça fazla bir güç ve her iki varyantı da düz bir çizgide çok hızlı hale getirecek ve 399 bg'lik mevcut amiral gemisi Skyline'a karşı mütevazı bir avantaj sağlayacaktır.