Sony Honda'nın Afeela'sı 2030'dan Önce Tesla ile Mücadele Edecek SUV ve Ekonomik Elektrikli Araçları Piyasaya Sürecek

Afeela, on yılın sonundan önce üç araçlık bir seriyle Amerikan elektrikli araç devi Tesla'ya karşı mücadele etmeyi umuyor

Japon Sony grubu ve Honda'nın yeni elektrikli araç ortak girişimi Afeela, 2020'li yılların sonuna kadar ABD'de Tesla ile rekabet etmeyi amaçlayan üç araçtan oluşan bir ürün yelpazesi sunmayı planlıyor. Halihazırda üretim öncesi formlarda sergilediği sedana ek olarak, bir SUV ve düşük maliyetli bir kompakt elektrikli araç planları da var.

Japon devleri Sony ve Honda, 2022 yılında Sony Honda Mobility adında yeni bir ortak girişim kurmak için işbirliği yaptıklarını açıkladı. Ortaklık, geniş ve teknolojik açıdan gelişmiş tamamen elektrikli bir sedan olan ilk prototipini CES 2023'te görücüye çıkardı. Bu araç yeni oluşturulan Afeela markası altında pazarlanacak.

Şimdi, raporlar sedanın sadece bir başlangıç olduğunu gösteriyor. Nikkei'ye konuşan isimsiz kaynaklar, sedanın üretim versiyonunun 2025'te piyasaya sürülmesinin ardından, 2027'de ilgili bir SUV'un tanıtılacağını ve 2028'de veya daha sonra uygun fiyatlı bir kompakt otomobilin geleceğini söyledi.

Her üç araç da Afeela markası altında tanıtılacak ve üretim maliyetlerini düşürmek için aynı platformu kullanacak. Spesifik ayrıntılar şu anda sınırlı olsa da, raporlar SUV'un sedana kıyasla daha da ileri teknolojiye sahip olacağını gösteriyor.

Bu arada, kompakt araç daha az teknolojik özellik sunarak maliyetleri düşürmeye öncelik verecek ve boyut olarak Toyota Corolla veya Volkswagen Golf'e benzeyecek. Ayrıca, Afeela ürünlerinden bağımsız olarak geliştirilmekte olan Honda'nın EV'leri ile bileşenleri paylaşacak.

Henüz geliştirme aşamasında olmasına rağmen Sony Honda Mobility, Afeela sedanın 91 kWh lityum-iyon batarya paketine ve her aksta 483 bg üretmek için bir araya gelen motorlara sahip olacağını belirtiyor.

Teknoloji geliştirmeye, yapay zeka teknolojisinden yararlanarak bir sesli konuşma asistanı oluşturmak için Microsoft gibi markalarla işbirliği yapan Sony öncülük ediyor. Epic Games ile birlikte tasarlanan bilgi-eğlence sistemi, canavar modu gibi oyunlardan esinlenen özellikler içeriyor. Ayrıca, raporlar şirketin sürücülerin doğrudan araçlarından keyif alabilecekleri video oyunları üzerinde çalıştığını gösteriyor.