Cyan'ın Son Volvo P1800'ü Metalik Yeşile Boyanmış GT Şeklinde Geliyor

Bu örnekte konfora daha fazla odaklanılmıştır, ancak yine de yarıştan türetilmiş 2.0 litrelik dört silindirli bir motorla güçlendirildi.

Cyan Racing, klasik İsveç spor otomobilinin 700.000 dolarlık çılgın rekreasyonu olan en son Volvo P1800 Cyan'ı tanıttı ve bu biraz özel. Bu P1800 metalik yeşilin güzel bir tonuyla kaplanmış ve otomobilin birkaç yıl önce tanıtılan orijinalinden biraz daha konforlu ve yol odaklı yeni bir GT versiyonu.

Şirket en büyük değişikliklerden birinin süspansiyonda olduğunu söylüyor. GT modeli hala tamamen ayarlanabilir süspansiyona sahip olsa da, "virajlı köy yolları" ve uzun mesafeli sürüş için ayarlanmış. Buna ek olarak, Cyan Racing sürüş kabiliyetini geliştirmek için 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindirli motorla oynadı.

Yeşil otomobil P1800'ün ilk GT versiyonlarından biri ve ABD'deki bir müşteriye gidiyor. Metalik yeşil boyanın kontrastını krom ön ızgara ve ön tampon ile farların etrafındaki krom vurgular oluşturuyor. Krom, kanat aynaları, kapı kolları, pencere çevreleri ve arka panjurda da devam ediyor. Bronz kaplamalı fren kaliperleri üzerine oturan altın boyalı çarpıcı jantlar yeşil boyayı güzel bir şekilde tamamlıyor.

Kabin içinde kum rengi deri ve kumaşlar, üç kollu Momo Prototipo direksiyon simidi ve pelüş deri ile sarılmış titanyum takla kafesi bulunuyor.

Cyan CEO'su Christian Dahl, "Yeni versiyon, Volvo P1800 Cyan'ın çok yönlülüğünü ve neredeyse sonsuz terzilik seçeneklerini vurguluyor ve orijinal model yorumumuza başka bir boyut katıyor" dedi. "Bir otomobili baştan sona bir müşteriyle birlikte uyarlama yolculuğu, tıpkı iki otomobilin daha ABD'ye gönderildiğini görmek gibi, tüm ekip için son derece ödüllendirici bir süreçtir."

P1800 Cyan'ın 2.0 litrelik turboşarjlı dört silindiri Volvo S60 TC1 yarış otomobilinde bulunan üniteyi temel alıyor ve amiral gemisi kılığında 413 bg ve 335 lb-ft (455 Nm) güç üretiyor. Cyan, alıcıların 350 beygirden başlayarak ne kadar güç istediklerini seçmelerine olanak tanıyor. Tüm örnekler arkadan itişli ve dog-leg beş ileri manuel şanzıman kullanıyor.