Yeni Dodge Charger V8 Demon 170

Çarpıcı görünümüne rağmen, yeni nesil Charger büyük bir V8 ile gelmeyecek. Ama işte bu noktada modifiyeciler işe yarıyor

Dodge Charger ve Challenger geçen yılın sonlarına doğru üretimleri sona erene kadar kendi segmentlerinde güçlü satıcılar olmaya devam ederken , her ikisinin de tasarımları biraz eskimeye başlamıştı.

Neyse ki, yeni nesil Charger geliştirme sürecinin sonuna yaklaşıyor ve 5 Mart'ta resmi olarak tanıtılacak. Çok daha modern bir tasarıma sahip olacak olan yeni nesil Charger, Instagram render sanatçısı Brad Builds'e hayalindeki yeni nesil Charger'ı yaratması için ilham verdi bile.

Yeni Charger sadece yeni tasarımıyla değil, aynı zamanda tamamen elektrikli bir güç aktarma organıyla ve bazı raporlara ve hatta bazı görüntülere göre iki adet altı silindirli motorla sunulacak olmasıyla da önemli olacak, görünürde V8 yok. Brad Builds, Demon 170'in 6.2 litrelik süperşarjlı V8'inin yeni modelin kaplamasının altına yerleştirileceğini öngörerek bu durumu düzeltti.

Aracın tasarımının, yakın zamanda görüntülenen üretim spesifik versiyonunun aksine Charger Daytona SRT Concept'ten ödünç alındığını fark edeceksiniz. Bu nedenle, ön uçta büyük bir alt ızgara ve Dodge'un R-Wing olarak adlandırdığı, LED gündüz farlarının üzerinde yer alan ve bastırma kuvvetini artırmak için havanın aracın açıklığından akmasını sağlayan bir yuva bulunuyor.


Tasarımcı, Charger'ın karoserini farlar ve arka lambalar gibi özelliklerden arındırarak sadece özel bir drag şeridinde çeyrek mil koşmak için uygun hale getirmiş. Karoser ayrıca astar boyadan farklı görünmeyen basit bir gri tonuyla kaplanmış. Ayrıca alçaltılmış ve bir dizi satış sonrası jant üzerine oturtulmuş

Dodge, 2021 Challenger Drag Pak'a benzer yeni bir model için yeni nesil Charger'ın gövdesini kullanacak olsaydı, muhtemelen aracın iç kısmını çıkarırdı. Brad Builds'in yaptığı da tam olarak bu. Pencereleri olmayan araçta dövme karbon fiber bir takla kafesi, minimalist bir gösterge paneli, bir yarış koltuğu ve düğmelerden yoksun soyulmuş bir direksiyon simidi bulunuyor.