Singer 300'üncü Porsche 911'ini Üretti ve Tek kelimeyle Mükemmel

Bu 911 Sotto olarak biliniyor ve 390 beygir gücünde 4.0 litrelik hava soğutmalı bir flat-six'e sahip.

Singer Vehicle Design kurulalı 15 yıl oldu ve Los Angeles merkezli şirket 300. Porsche 911 restorasyonunu görücüye çıkardı. Şirketin tesisinden çıkan diğer tüm otomobiller gibi bu otomobil de muhteşem.

Şimdi Sotto olarak bilinen 1990 model 911 Targa, tıpkı diğerleri gibi başladı ancak Singer aracı ele geçirdiğinde, hemen tüm orijinal karoserini söktü ve yeni hafif karbon fiber panellerle değiştirdi. Bu paneller daha sonra 911'in klasik stiliyle güzel bir uyum sağlayan Direnç Mavisine boyandı.

Singer daha sonra araca bir dizi beş kollu Fuchs tarzı jant takmış ve kapıların tabanı boyunca uzanan hayaletli bir 'Porsche' öğesi eklemiştir. Otomobilde yapılan en sevdiğimiz değişiklikler arasında kaputun ortasındaki yeni yakıt doldurma kapağı ve muhteşem kanat aynaları yer alıyor. Otomobilde ayrıca bir dizi karbon seramik fren de bulunuyor.

Sotto'nun orijinal motoru da 390 beygir gücünde 4.0 litrelik hava soğutmalı bir flat-six ile değiştirilmiş ve beş ileri manuel şanzımana bağlanmış. Bu motor 9.000 d/d'ye kadar devir çeviriyor ve titanyum egzoz sayesinde kesinlikle çığlık atmayı vaat ediyor.

Diğer tüm Singer tasarımlarında olduğu gibi Sotto'nun iç mekanı da elden geçirilmiştir. Kabinin en önemli özelliği turuncu deriyle kaplanmış pist odaklı karbon fiber kova koltuklar. Deri unsurlar kapı panellerinde ve şanzıman tünelinin bazı kısımlarında devam ediyor ve Direnç Mavisi ile boyanmış iç unsurlarla güzel bir şekilde birleşiyor. Parlak turuncu bir takometre de gösterge panelinde gururla yer alıyor.