Sınırlı Sayıda Üretilen Mercedes-AMG A45 S

Hot hatch'in özel versiyonu, "Green Hell Magno" rengi ve 15 bin dolar değerinde ekstra kit ile 2024 yılının sonuna kadar piyasada olacak

AMG A45 S 4Matic+ 2020'den bu yana büyük ölçüde değişmeden kaldı, ancak dünyanın en güçlü hot hatch'i unvanını koruyor. Bununla birlikte Mercedes, adını Yeşil Cehennem'den (diğer adıyla Nürburgring Nordschleife) alan özel bir dış renk tonunun yanı sıra bir dizi ek özellik sergileyen yeni bir 'Limited Edition' modelini tanıttı.

Özel versiyonun öne çıkan özelliği dikkat çekici 'AMG Green Hell Magno' rengi. Bu renk meraklılara AMG GT serisinden tanıdık gelse de, bu sürümle birlikte kompakt segmentte ilk kez kullanılıyor. Canlı yeşil renk, sarı vurgular ve şeritler, kaputu süsleyen AMG arması ve kapıları süsleyen 'A45 S' yazısı gibi ayırt edici grafiklerle tamamlanıyor.

Versiyona özel 19 inç dövme jantlar, jant tellerinde sarı vurgularla mat siyah renkte tamamlanmıştır. Canlı renklerin aksine, fren kaliperleri parlak siyahla kaplanmış ve beyaz AMG yazılarına sahip.


Diğer özel dokunuşlar arasında yakıt kapağındaki AMG amblemi ve "AMG Coat of Arms" su birikintisi lambaları yer alır. İç mekanda, A-Serisi ailesinin performans amiral gemisinin amiral gemisi donanımında Artico suni deri ve Microcut mikrofiber döşeme bulunur. Parlak sarı dikişler ve borular, siyah temalı kabinde öne çıkıyor ve çok renkli ortam aydınlatmasıyla eşleşiyor.


'Limited Edition' adı tipik olarak tam donanımlı bir modeli belirtirken, bu model gerçek AMG tarzında bir dizi opsiyonel paket sunuyor. AMG Gece Paketi aracı parlak siyah özellikler ve koyu renkli camlarla zenginleştirirken, AMG Gece Paketi II ek karartılmış süslemeler ve Mercedes yıldızlarıyla görünümü daha da iyileştiriyor.

Ayrıca AMG Aerodinamik Paketi, sabit arka kanat gibi daha sofistike aerodinamik unsurlar sunuyor.

Tahmin edilebileceği gibi, kaputun altında herhangi bir değişiklik yok. Turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli güç aktarma organı, diğer A45 S'lerde olduğu gibi aynı 416 beygir gücü  ve 500 Nm  tork üretir. Güç, tam değişken AMG Performance 4Matic+ sistemi tarafından desteklenen sekiz vitesli bir otomatik vites aracılığıyla dört tekerleğe iletilir.

Bu kurulum hot hatch'in 0-100 km/s  hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlamasını sağlıyor. Öte yandan, azami hız 270 km/sa ile sınırlıdır ve Alman alıcılar bu hızı Autobahn'da test edebilirler.

Mercedes-AMG A45 S 4Matic+ Limited Edition, Nisan 2024'te piyasaya sürülmeden önce Avrupa'da sipariş edilebilir. Almanya'da, ek donanımın maliyeti normal A45 S modelinin fiyatı üzerinden 14.280 € (15.298 $) tutarındadır. Sınırlı üretim adedi nedeniyle, Mercedes-AMG'nin diğer özel sürümleriyle tutarlı olarak, kullanılabilirlik yıl sonuna kadar sınırlı olacaktır.