Yeni Skoda Octavia, Family Guy'ın GTI'ı İçin Daha Keskin Bir Yüze ve 261 Beygire Sahip

Bugüne kadarki en güçlü Skoda Octavia RS, VW Golf GTI kardeşinin gücüyle eşleşiyor

Skoda makyajlı Octavia'yı tanıtmak için Sevgililer Günü'nü seçti. Çek markanın en çok satan modeli, sedan (limuzin) ve estate (Combi) gövde stillerini korurken, hafif dış değişikliklerden ve teknoloji artışından yararlanıyor.

Güç aktarma organları yelpazesi başlangıçta benzinli, hafif hibrit ve dizel seçeneklerini içeriyor, ancak bir plug-in hibrit beklenmelidir. Ayrıca, performans odaklı RS donanım sadece benzinli motorla sunulacak ve daha fazla güç, daha sportif bir stil ve daha zengin donanım getirecek.

Skoda Octavia'nın dördüncü nesli 2019'da tanıtıldı, bu nedenle onu daha büyük Superb ve Kodiaq'ın yeni nesilleriyle aynı seviyeye getirmek için yaşam döngüsünün ortasında bir yenilemenin zamanı gelmişti. Dış tasarımdaki değişiklikler, isteğe bağlı olarak LED Matrix "Crystallinium" teknolojisiyle sunulan daha karmaşık farlara ve daha uzun yan girişlere sahip yeniden tasarlanmış tampona odaklanıyor.

Skoda tasarımcıları ayrıca arka tamponda da ince ayarlar yaparken yeni LED stop lambası grafikleri eklemiş. Ayrıca, Sportline donanım parlak parçaları parlak siyah vurgularla değiştiriyor, spor süspansiyon sayesinde yere daha yakın oturuyor ve opsiyonel 19 inç jant setine biniyor.

Octavia'nın içinde artık standart olarak 10 inçlik dijital gösterge paneli ve isteğe bağlı olarak daha büyük 13 inçlik dokunmatik ekrana yükseltilebilen 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Model, sürdürülebilirliğe odaklanan iç döşeme ve trim malzemeleri için yeni seçeneklere sahip. Güvenlik donanımı, yapay zeka tabanlı Chat GPT sesli asistanın yanı sıra yakında kullanıma sunulacak uzaktan park yardımı gibi sofistike özellikler de dahil olmak üzere en yeni ADAS ile yükseltildi.

Performans odaklı Skoda Octavia RS, önde üçgen hava girişlerine ve arkada çift egzoz borularına sahip daha sportif tamponlar sayesinde daha düşük donanımlardan görsel olarak ayrılır. Ön kova koltuklar, siyah süet döşeme, kırmızı dikişler, karbon tarzı süslemeler, alüminyum pedallar ve üç kollu RS markalı direksiyon simidi sayesinde iç mekan da aynı derecede sportiftir.

Benzinli, dizel ve plug-in hibrit formlarda sunulan selefinin aksine, makyajlı RS tek bir güç aktarma organı seçeneğiyle geliyor. Turboşarjlı 2.0 litrelik TSI, makyajlı VW Golf GTI kardeşiyle eşleşen 261 beygirlik artırılmış bir çıkış getiriyor. Bir Octavia'ya şimdiye kadar takılan en güçlü motor, gücü elektronik kontrollü sınırlı kaymalı diferansiyel yardımıyla ön tekerleklere gönderen yedi vitesli bir DSG otomatik ile eşleştirilmiştir. Spor süspansiyon diğer donanımlara kıyasla 15 mm (0,6 inç) daha alçak otururken, spor egzoz motorun sesini zenginleştiriyor.

Octavia serisinin geri kalanı, aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi elektriksiz benzinli, hafif hibrit benzinli ve dizel güç aktarma organlarıyla sunuluyor. Skoda Octavia iV'nin gelecekte, sıfır emisyon menzilinde önemli bir artış sağlayan yükseltilmiş bir plug-in hibrit kurulum ile takip edeceğini varsaymak güvenlidir.