Bugatti Chiron Emniyet Kemeri Zili ABD Testinde Başarısız Oldu

Bugatti, W16 Chiron'un yolcularının ABD düzenlemelerine uymak için zamanında kemerlerini açmaları halinde sesli bir uyarı almayacakları konusunda uyarıyor

Chiron. Fransız hiper otomobil üreticisi, bir hata yaptığını ve otomobilin emniyet kemeri zilinin aslında ABD yönetmeliklerine uygun olmadığını keşfetti.

Bugatti, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) sunduğu belgelerde bu sorunu 18 Ocak 2024 tarihinde "bir Bugatti geliştirme aracında uyumlu olmayan bir davranış" olduğunu öğrendiğinde keşfettiğini yazıyor. Söz konusu araç hakkında daha fazla ayrıntıya girilmese de, şirketin bir sonraki aracını bu yaz tanıtmayı planladığını biliyoruz, bu da ABD'deki uyumluluk çalışmalarının halihazırda devam ettiğini gösteriyor.
Okuyun: Bugatti, Yanlış Tekerlekler Takıldığı İçin 4 Milyon Dolarlık Chiron Super Sport'u Geri Çağırıyor


Sorun nispeten küçük olmakla birlikte, ABD'deki her örneği etkiliyor gibi görünüyor. Daha doğrusu, 2016 ila 2023 model yıllarına ait 156 Chiron (şirket sadece 500 adet üretti) bu geri çağırma kapsamına giriyor.

Translated with DeepL.com (free version)

Söz konusu sorun, emniyet kemeri takılı olmadığında sürücüleri uyarmak üzere tasarlanan zil sesinin Amerikan (ve Kanada) standartlarından ziyade Avrupa yönetmeliklerine göre yapılandırılmış olmasıdır. NHTSA özellikle 15 mil/saat (24 km/saat) altındaki hızlarda zilin hemen çalmamasından endişe duyuyor.

Bunun yerine, aracın 500 metre (yaklaşık bir milin üçte biri) yol almasını veya Chiron'un çalıştırılmasından itibaren 60 saniye geçmesini bekliyor. Bu da emniyet kemeri takmamış bir sürücünün düşük hızlı bir kazada yaralanma olasılığını artırıyor. Ancak Bugatti, emniyet kemeri uyarı ışığının her zaman yanacağını da ekliyor.

Sorun çok küçük olduğundan, çözümün uygulanması nispeten kolay olacaktır. Bugatti bugün (16 Şubat) araç sahipleriyle temasa geçmeye başladı ve ABD yönetmelikleriyle uyumlu hale getirmek için araçlarına bir yazılım güncellemesi (ücretsiz) eklenmesi gerektiğini söyleyecek. Bugatti doktorlarının bu sorunu çözmek için gönderilip gönderilmeyeceği belli değil.