2026 Scout SUV: VW'nin Elektrikli Off-Road Revival'ı Hakkında Bildiğimiz Her Şey

VW iştiraki Scout'un hedefinde Bronco ve Wrangler var - işte elektrikli SUV hakkında şimdiye kadar bildiklerimiz

Volkswagen'in son girişimi Scout Motors, 1960'lardan 1980'lere kadar saygı duyulan International Harvester Scout'a saygı duruşunda bulunarak elektrikli bir pikap ve SUV ile izleri elektrikli hale getirmeye hazırlanıyor. 

Bu modellerin isimleri açıklanmamış olsa da, Scout 80, Scout 800, Scout II, Terra, Traveler ve Super Scout gibi son ticari marka başvuruları birçok olasılığa işaret ediyor. Daha fazlasını öğrenmek ister misiniz? SUV varyantına resimli bir bakış attık ve bugüne kadar bildiğimiz her şeyi araştırdık.

 

Eski Stellantis tasarımcısı Chris Benjamin tarafından tasarlanan Scout SUV, kendine özgü kutu gibi bir siluete sahip. Klasik Scout modellerini anımsatan sağlam duruşu, minimal çıkıntıları ve etkileyici yaklaşma ve uzaklaşma açılarıyla somutlaştırıyor.
 

Hem pikap hem de SUV aynı ön yüzü paylaşıyor; kaputta keskin girintiler, tamponlarda plastik kaplama ve şişirilmiş tekerlek kemerleri bulunuyor. Aydınlatmalı ızgara, LED farlarla kusursuz bir şekilde birleşiyor ve yüzer tavan efektli geniş beş kapılı sera, Range Rover ve Rivian'ın rakip SUV'larına estetik bir selam niteliğinde.

Scout SUV ve pickup, VW'deki benzerlerinden farklı olarak yeni bir off-road odaklı mimari üzerine oturacak. Çok yönlülük düşünülerek tasarlanan bu platform, sonunda Audi ve söylentilere göre G-Serisi rakibi gibi VW Grubu içindeki diğer markalara da hizmet edebilir.

 
 
 
 2026 Scout SUV: VW'nin Elektrikli Off-Road Revival'ı Hakkında Bildiğimiz Her Şey
Resmi güç aktarım detayları henüz açıklanmadı, ancak çift motorlu, dört tekerlekten çekişli bir düzeneğe sahip olacağı konusunda iyi bir otoriteye sahibiz, ancak üç motorlu bir düzenleme makul bir seçenek olmaya devam ediyor. 

 

Temel varyantların, büyük bir lityum-iyon pil paketi ile birlikte 800 voltluk bir mimari tarafından tahrik edilen yaklaşık 300 beygir gücü sunması bekleniyor. Tahmini menzili 350 ila 400 mil arasında olacaktır. VW'nin batarya geliştiricisi QuantumScape ile olan ortaklığında umut verici test sonuçlarıyla birlikte, gelecekteki güncellemelerde katı hal hücre batarya kimyasına geçiş görülebilir.