Nio ET9'un Aktif Süspansiyonu Ezber Bozmayı Vaat Ediyor

Yeni Nio ET9, şirketin SkyRide tam aktif süspansiyon sistemine sahip olacak

Modern elektrikli araçlar, özellikle de Nio ET9 gibi amiral gemisi modeller söz konusu olduğunda, sessizlik içinde dolaşmaktan çok daha fazlasını yapabiliyor. Çin sosyal medyası Weibo'da yayınlanan yeni bir videoda, Nio'nun Tesla Model S rakibi, herhangi bir insan müdahalesi olmadan kar ve buzu kaportasından silkeleyerek "Sky Ride" akıllı şasi sistemini vurguluyor.

Porsche'nin dans eden bir Panamera'nın CGI videosunu yayınlamasından sadece birkaç ay sonra Nio, aktif süspansiyon sisteminin daha pratik bir kullanımıyla karşılık verdi. ET9'un kamuflajlı bir prototipi, bağımsız olarak kontrol edilen amortisörleri kullanarak, köpeklere ve diğer dört ayaklı hayvanlara benzer bir numara yaparak kendini kardan kurtarıyor.

Nio'nun akıllı şasi sistemi Sky Ride olarak adlandırılıyor ve her bir tekerleği bağımsız olarak kontrol eden dört özel hidrolik pompa içeriyor. Karoseri sallamanın yanı sıra, sofistike süspansiyon engebeli arazide sürüş sırasında da aracı düz tutabiliyor. Bu özellik, Nio ET9'un bir garson rolünü üstlendiği ve hız tümseklerinin üzerinden geçerken bir bardak piramidi taşıdığı bir başka videoda sergileniyor. Son olarak, "yüksek frekanslı titreşim testi" başlıklı üçüncü bir video, EV'nin tekerleklerinin iç mekanın sakinliğini bozmadan yerden sekmesini gösteriyor.

Nio ET9 geçtiğimiz Aralık ayında Mercedes EQS, BMW i7, Porsche Panamera, Tesla Model S ve Lucid Air gibi modellere rakip olacak lüks bir amiral gemisi modeli olarak tanıtıldı. EV, kombine 697 hp (520 kW / 707 PS) güç üreten çift elektrik motorundan güç alıyor ve ultra hızlı şarj özelliklerine sahip 120 kWh'lik bir batarya paketine sahip. Gelişmiş aktif süspansiyonun yanı sıra, model ayrıca arkadan direksiyonlu direksiyon ile donatılmıştır.

Nio ET9'un Çin'deki fiyatı 800.000 Yen'den (111.140 ABD Doları) başlıyor ve teslimatların 2025 yılında başlaması planlanıyor. Tüm bu süslü numaralara dayanarak yeni Porsche Panamera yerine onu satın alır mıydınız?