Genesis'in Tamamen Elektrikli Araç Stratejisine Olan İnancını Kaybettiği, Daha Fazla Hibrit Piyasaya Sürebileceği Bildirildi

Hyundai Grubu'nun premium markası, 2025 yılında başlaması planlanan elektrikli araçlara geçiş konusunda tereddütlü görünüyor

Görünüşe göre hibritler, elektrikli araç pazarının geleceğine ilişkin son endişelerin ardından, elektrifikasyon oyununun yeni yıldızı olarak ortaya çıkıyor. Artan müşteri talebini kaçırmak istemeyen Genesis'in, mevcut İYM ve EV modellerinin yanında hibritleri de piyasaya süreceği bildiriliyor.

Hyundai Grubu daha önce 2025 yılından itibaren piyasaya sürülecek tüm yeni Genesis modellerinin tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip olacağını duyurmuştu. Ancak yeni bir rapor, şirketin EV geçişini yapmakta tereddüt ettiğini ve hibritleri bir ara adım olarak kullanabileceğini öne sürüyor.

Genesis'in tamamen elektrikli ürün gamı şu anda GV60, Elektrikli GV70 ve Elektrikli G80'den oluşuyor, ancak yalnızca GV60 EV'ye özel bir platform üzerinde yer alıyor. Bu, İYM ile çalışan G70, GV70, G80, GV80 ve GV80 Coupe serisinin hibrit teknolojisini benimsemek için potansiyel adaylar olduğu anlamına gelebilir.

Genesis hiçbir zaman hibrit bir model sunmamış olsa da, ana şirket Hyundai Group tüm teknik uzmanlığa sahip. The Korean Economy Daily tarafından bildirildiği üzere, yeni Genesis teklifleri, tamamen elektrikli modellerle ilişkili olan şarj ağına bağımlılık olmadan, İYM modellerine kıyasla daha iyi yakıt verimliliği sunacak elektrikli bir 2.5 litrelik motora sahip olabilir. Aynı rapor ABD'deki bayilerin plug-in hibrid bir Genesis istediklerini ancak ilk dağıtımın kendi kendini şarj eden hibrid teknolojisine sahip araçlarla sınırlı kalabileceğini de ekliyor.

Son birkaç yıldaki satış rakamlarına bakıldığında, Genesis alıcılarının henüz tamamen elektrikli bir araca geçiş yapmaya hazır olmadığı görülüyor. Genesis 2023 yılında 225.189 araç sattı ve bunların sadece 18.846'sı elektrikli araçtı. Bu rakamlar, 2022 yılında 215.128 adet arasında satılan 18.759 EV'ye kıyasla sadece biraz daha fazla.

Hyundai Grubu'nun 2022 ve 2023 yıllarının 4. çeyrek istatistiklerini karşılaştırdığımızda da durum pek farklı değil. EV payı yüzde 5,7'den yüzde 5,3'e düşerken, hibrit payı yüzde 7,1'den yüzde 10,6'ya yükseldi.