Yeni Toyota GR Crown'un 370HP'nin Üzerinde Güçle Bu Yaz Piyasaya Çıkacağı Söyleniyor

GR Yaris ve Corolla yakında Crown'u temel alan ve ürün gamındaki ilk hibrit güç ünitesine sahip yeni bir üyeyi aileye davet edebilir

Toyota, Amerika için tasarlanan sedan ve vagon (Signia) crossover'lar ile Kuzey Amerika kıyılarını süslemeyecek olan SUV ve sedan da dahil olmak üzere bir dizi gövde stilini içeren genişletilmiş (ve biraz karmaşık ve kafa karıştırıcı bir şekilde adlandırılmış) Crown ailesinin Japonya'daki tanıtımını henüz tamamladı.

Mevcut seride yüksek performanslı modeller bulunmamasına rağmen, otomotiv dünyasında dolaşan söylentiler, Gazoo Racing (GR) departmanının onayıyla yaklaşan bir Crown Crossover'ın geliştirildiğini gösteriyor.

Daha az ekstrem bir GR Sport donanımı Crown'un rahat karakterine daha uygun görünse de, Japon medyasından Toyota'nın tam gelişmiş bir GR modeli geliştirme sürecinde olduğunu gösteren raporlar var, bu da potansiyel olarak kendi kendini şarj eden bir hibrit güç aktarma organını içeren serideki ilk model olabilir.

İlk GR Crown için casus çekimler veya resmi tanıtımlar olmadığından, görünümü hakkında sadece spekülasyon yapabiliriz. Özel renderımız, crossover'ın alçaltılmış bir versiyonunu, güçlü bir dizi yeni alaşım jant ve oldukça agresif bir gövde seti ile öngörüyor.

 
Yaris ve Corolla gibi diğer GR modellerine benzer şekilde, genişletilmiş girişlere ve gövde renginde plastik kaplamaya sahip daha belirgin ön ve arka tamponlar içeriyor. Bu sportif revizyon Crown'u bir crossover'dan daha şık görünümlü fastback tarzı bir sedana dönüştürüyor.

İlk GR Crown için casus çekimler veya resmi tanıtımlar olmadığından, görünümü hakkında sadece spekülasyon yapabiliriz. Özel renderımız İç mekana bakıldığında, Toyota tasarımcıları muhtemelen siyah döşemeye kontrast oluşturan kırmızı dikişlerle koyu bir tema tercih edeceklerdir. Ön koltukların ağır bir şekilde destekleneceğini ve kabinin her tarafına GR amblemlerinin ekleneceğini varsaymak güvenli olacaktır.crossover'ın alçaltılmış bir versiyonunun güçlü bir dizi yeni alaşım jant ve oldukça agresif bir gövde kiti içerdiğini öngörüyor.

Yaris ve Corolla gibi diğer GR modellerine benzer şekilde, genişletilmiş girişlere ve gövde renginde plastik kaplamaya sahip daha belirgin ön ve arka tamponlar içeriyor. Bu sportif revizyon Crown'u bir crossover'dan daha şık görünümlü fastback tarzı bir sedana dönüştürüyor.

Japan's Best Car tarafından elde edilen bilgilere göre, Toyota GR Crown daha güçlü bir AWD hibrit güç aktarma organına sahip olmaya hazırlanıyor. Bu güç ünitesinin, standart modelin 268 bg gücüne kıyasla 296 bg güç üreten turboşarjlı 2.4 litrelik benzinli motorun yükseltilmiş bir versiyonunu içereceği bildiriliyor . Çift elektrikli motor, batarya ve eCVT şanzımanın muhafaza edilmesiyle, kombine güç potansiyel olarak 375 bg  işaretine ulaşabilir veya hatta aşabilir. Bağlam açısından, opsiyonel Hybrid Max güç aktarma sistemine sahip Crown Crossover RS şu anda 344 bg güç üretiyor.

 

İlave güçten daha önemli olan, Toyota'nın GR mühendisleri tarafından takip edildiği söylenen şasi geliştirmeleridir. Bunlar arasında yenilenmiş bir süspansiyon konfigürasyonu, ek destekler, geliştirilmiş frenler ve daha duyarlı direksiyon yer alıyor ve hepsi de Crown Crossover'ın yol tutuşunu ve genel sürüş deneyimini yükseltmeyi amaçlıyor. Bu GR uygulaması, Crown Sport SUV'un Purosangue tarzı bir formatta gelecek vaat eden bir aday olarak ortaya çıkmasıyla birlikte daha geniş Crown ailesine yayılma potansiyeline sahiptir.