Toyota Crown Sport SUV, Ferrari Purosangue Havasıyla Japonya'da 40 Bin Dolara Satışa Sunuldu

TNGA tabanlı Toyota Crown Sport SUV, 40.000 $'dan başlayan fiyatlarla sadece Japonya'da hibrit güç aktarma organlarıyla sunuluyor

Toyota Crown Sport, Crown rozeti altında genişletilmiş elektrikli model serisine katılarak Japonya pazarında görücüye çıktı. Bu SUV, geçen yıl tanıtılan konseptin sportif tasarımını yansıtıyor ve hem kendi kendini şarj eden hibrit hem de plug-in hibrit güç aktarım seçenekleri sunuyor.

Birçok kişi Crown Sport ile Ferrari Purosangue arasındaki alçak hatchback tarzı siluetler ve burnu saran ince LED farlar açısından benzerliklere dikkat çekecektir. Toyota'nın çekiç başlı yüzü Crown serisi arasında ortak bir özellik olup, en son Prius ve bZ serisi EV'ler tarafından da benimsenmiştir.

Crown Sport'un profili, 21 inç alaşım jantları vurgulayan şekillendirilmiş karoser ve tonlanmış arka çamurluklarla karakterize ediliyor. Arka kısım yatay olarak düzenlenmiş LED arka lambalar, dar ve ağır eğimli ön cam ve arka tampondaki dikey çıkışlarla aynı derecede sportiftir.

Crown Sport 4.720 mm uzunluğunda, 1.880 mm genişliğinde ve 1.565 mm yüksekliğindedir. Bu da onu Crown Crossover'dan 260 mm daha kısa, 40 mm daha geniş ve 25 mm daha uzun yapıyor.

SUV, müşterilere altı dış renk ve beş çift ton kombinasyonu seçeneği sunuyor. Bu seçenekler Kum Kahverengisi ve Siyah renklerdeki yeni iç mekan seçenekleriyle eşleştirilebiliyor. Eğer 12.3 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence ekranına sahip gösterge paneli tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Crown Crossover'da bulunan ekrana çok benzemesidir.

Tasarımcılar kolay giriş ve çıkışı kolaylaştırmaya büyük önem vermişlerdir. Bu, yüksek bir kalça noktası, iyi tasarlanmış marşpiye panelleri ve bacak hareketini geliştiren arka kapı kaplamasının bir kombinasyonu ile elde edildi. Ayrıca Crown Sport, yolcular arasında daha iyi iletişim için daha sessiz bir kabin ortamının korunmasına yardımcı olan Toyota'nın "ses düzenleyici tavanını" sunuyor. Araç, trafik sıkışıklığında yardım için Proaktif Sürüş Yardımı ve Toyota Takım Arkadaşı Gelişmiş Sürüş gibi özellikler de dahil olmak üzere Toyota'nın Safety Sense ADAS paketinin en son iterasyonu ile donatılmıştır.