Novitec'in Ferrari 296 GTB'si Çarpıcı Görünüşe, Daha Fazla Güce ve Gürültülü Bir Egzoza Sahip

Novitec tarafından modifiye edilen 296 GTB, Ferrari'nin özel bir versiyonu olarak kolayca geçebilir

Novitec, Ferrari 296 GTB için tuning programını nihayet tamamladı ve plug-in hibrit süper otomobil için eksiksiz bir görsel, şasi ve performans yükseltmeleri yelpazesi sundu.

Ferrari 296 GTB için egzoz ve şasi modifikasyonları ilk olarak geçen yıl duyurulmuştu, bu nedenle Novitec'in kataloğuna yakın zamanda eklenen gizli bodykit ile başlayacağız. Çok gösterişli ve abartılı olan diğer bazı satış sonrası bileşenlerin aksine, Novitec'in 296 için karbon fiber eklentileri fabrikadan tasarlanmış gibi görünüyor.

Öne çıkan parçalar arasında iki parçalı bir splitter, yontulmuş yan etekler, giriş garnitürü, ayna kapakları, bir difüzör ve eşleşen bir ördek kuyruğu spoyler yer alıyor. Sonuncusu, elektrikli modelin seksi hatlarıyla harmanlanarak harika bir iş çıkarıyor. Yine de, bu sizin için uygun değilse, daha gizli bir dudak spoylerini tercih edebilirsiniz. Novitec, stil katmanın yanı sıra, yukarıda bahsedilen aero parçaların yüksek hızda bastırma kuvvetini artırmaya yardımcı olduğunu öne sürüyor.

Tuner, şık bir şekilde gösteriş yapabilmeniz için tam karbon motor bölmesi sunar. Novitec'in yüksek performanslı egzoz sisteminin egzoz boruları için de birçok farklı seçenek vardır. Bunlar stok olarak bırakılabilir veya paslanmaz çelik, mat karbon veya 999 ince altın kaplama gibi çok sayıda farklı kaplamaya sahip olabilir.

Paslanmaz çelik veya Inconel'den yapılan egzoz sistemi, isteğe bağlı olarak aktif kontrollü kelebek valflerle birleştirilerek Ferrari'nin sesini her zamankinden daha acımasız hale getirebilir. Aynı zamanda, spor katalitik konvertörler ve çift turbolu 2.9 litrelik V6 için revize edilmiş turbo girişleri ile birlikte, güç yükseltmesinden sorumludurlar. Daha spesifik olarak, Novitec'in 296'sı stoğa kıyasla fazladan 38 bg'ye sahiptir ve plug-in hibrid sistemin birleşik çıkışını 867 bg'ye  çıkarır.

Fotoğraflardaki Ferrari 296 GTB'ler, Vossen ile işbirliği içinde geliştirilen NF11 jantları kullanıyor. Jantlar önde 21 inç ve arkada 22 inç ölçülerinde, 72 farklı renkte mevcut ve orta kilit tasarımını andıran özel göbek kapaklarıyla birlikte geliyor.

Süspansiyona gelince, araç sahipleri çok ayarlı paslanmaz coilover'ları veya daha geleneksel spor yayları tercih edebilirler. Her iki seçenek de Ferrari'yi yere 35 mm'ye kadar yaklaştırıyor ve yol tutuş yeteneklerini geliştirdiği söyleniyor. Son olarak, hidrolik bir ön kaldırma sistemi, isteğe bağlı olarak burnu 40 mm yükselterek kullanılabilirliğe yardımcı olur.

Aşağıda modifiye edilmiş Ferrari 296 GTB'yi yolda gösteren resmi videoları izleyebilirsiniz. Bunu yaparsanız, sesin açık olduğundan emin olun.