2026 Hyundai Palisade'ın İç Mekanı İlk Kez Görüldü

Yeni üç koltuklu SUV'un temelini, uzatılmış dingil mesafesine sahip farklı bir platform oluşturacak

Casus fotoğrafçılarımız Hyundai'nin ikinci nesil Palisade modelini kılık değiştirmiş bir şekilde sokaklarda dolaşırken ilk kez görüntüledikten sadece birkaç hafta sonra, İsveç'te geliştirilmekte olan orta boy SUV'un yeni bir test aracının izini sürdüler ve bu kez iç mekanın ilk görüntülerini yakalamayı başardılar.

Dış tasarım, aşağıda detaylandırıldığı üzere, 2024 Santa Fe'yi bloklu yeni bir görünümle takip ederken, Hyundai'nin tasarımcıları Palisade'nin iç mekanında biraz daha muhafazakar bir yaklaşım benimsemiş ve daha kavisli yüzeyler ve çizgiler kullanmış gibi görünüyor. Bu, orta konsolun üst ve alt bölümlerinin yanı sıra kapı panellerinde de görülüyor.

Kabinin öne çıkan bir diğer özelliği de, biri gösterge paneli diğeri de bilgi-eğlence sistemi için olmak üzere, muhtemelen Santa Fe'nin 12,3 inçlik üniteleriyle eşleşen bir çift geniş ekrana ev sahipliği yapmaya hazırlanan yeni tek parça kavisli cam. Ayrıca yeni Palisade, Santa Fe ile aynı şekilde yeniden tasarlanan ve en son Land Rover modellerinde kullanılana benzeyen direksiyon simidine sahip olacak.

Henüz her köşesine göz atamasak da, üç sıralı kabinin daha iyi malzemeler, daha modern bir görünüm ve yeni teknoloji özellikleriyle eskisinden çok daha güzel olması bekleniyor.

Yeni 2024 Hyundai Santa Fe, cesur ve alışılmadık tasarımı sayesinde büyük ilgi gördü. Yeni görünümle ilgili görüşler farklılık gösterse de Hyundai, küçük kardeşinin benzersiz stil özelliklerinden ilham alarak daha büyük Palisade'a da benzer şekilde keskin ve farklı bir tasarım kazandırmaya hazırlanıyor.

İkinci nesil Palisade, mevcut modele kıyasla biraz daha dik bir ön yüze sahiptir. Farklı farlar ve gündüz farları dikkat çekiyor. Giden modele benzer şekilde, büyük bir ızgarayı koruyor ve A sütunları, tavan ve yan cam şekli, düz çizgiler ve keskin köşelerle karakterize edilen 2024 Santa Fe'ninkilere yakından benziyor. Test aracı yuvarlak tekerlek kemerlerine sahip olsa da, üretim modelinin küçük kardeşini yansıtan kare çamurluk işaret fişeklerini benimsemesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Yeni orta boy SUV'un güncellenmiş ambalaj ve özellikle mevcut modelden daha uzun bir dingil mesafesi ile farklı bir platforma geçiş yapacağını anlıyoruz. Bu değişiklik Hyundai'nin sadece iç mekanı geliştirmesine değil, aynı zamanda yeni güç aktarma organlarının kullanılmasına da olanak sağlayacak. Bunlar arasında 2.5 litrelik bir hibrit sistem ve ilk nesil modelde bulunan 3.8 litrelik V6'nın yerini alacak olan turboşarjlı 3.5 litrelik bir V6 yer alıyor. Her iki ünite de ön tekerlekleri ya da dört tekerleği birden hareket ettiren 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilecek.

 
Hyundai'nin Ürün Planlama Başkan Yardımcısı Olabisi Boyle, 2023'ün sonlarında yeni nesil Palisade'den bahsetti ve görünüşünün mevcut modelden önemli ölçüde farklı olacağını doğruladı. Ayrıca yeniden tasarımın Santa Fe'de görülen değişiklikler kadar dramatik olacağını öne sürdü.
Yeni nesil Palisade için lansman tarihi belirsizliğini koruyor. Ancak 2018'de tanıtılan, ertesi yıl 2020MY olarak satışa sunulan ve 2022'de 2023MY için makyajlanan mevcut modelin zaman çizelgesi göz önüne alındığında, önümüzdeki 12 ay içinde bir tanıtım yapılması olası görünüyor.