2024 GMC Canyon ve Chevy Colorado Satışları Yazılım Hataları Nedeniyle Durduruldu

Geçen yılın sonlarında GM, yazılım sorunları nedeniyle Blazer EV için de benzer bir satış durdurma kararı almıştı

GM, düzeltilmesi gereken bir yazılım sorunu nedeniyle 2024 GMC Canyon ve 2024 Chevrolet Colorado modellerinin satışını erteledi.

Otomotiv devi, test sırasında bir yazılım sorunu keşfetmesinin ardından yaklaşık 15.000 Canyon ve Colorado aracının satışını durdurdu. Bu araçlar bayilere gönderilmeye başlandı ancak henüz müşterilerin eline ulaşmadı.

GM küresel teknoloji iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Brandee Barker Auto News'e yaptığı açıklamada "Bazı [2024 model yılı] Colorado ve Canyon'larda, titiz doğrulama sürecimiz sırasında tespit edilen, aralıklı yazılım kalitesi sorunları görüldü" dedi. "Bir düzeltme belirlendi ve bu sabah bayilere gönderilmeye başlanan araçlara uygulandı."


Bu, GM'nin yazılım sorunları nedeniyle yeni bir modelin satışını durdurmak zorunda kaldığı ilk durum değil. Geçen yıl, ekranların işlevselliğini etkileyen sorunlar nedeniyle Blazer EV için satış durdurma emri verilmişti. Bu sorun GM'nin yeni yazılım testleri ve kalite süreçleri oluşturmasına da yol açmıştı.

Barker, "Satışları durdurmayı seçtiğimizde hayal kırıklığına uğruyoruz, ancak kaliteye ve müşteri deneyimine bağlıyız, bu nedenle araçlarımız teknolojik olarak daha da geliştikçe yazılım güncellemeleri sürecin bir parçası olmaya devam edecek" dedi.

GMC, 2023 model yılı için piyasaya çıkmadan önce 2022'nin sonlarında yeni çağ Canyon'un kapaklarını çıkardı. Radikal yeni stilden yararlanmanın yanı sıra, kamyon 8 inç dijital gösterge paneli, 11,3 inç bilgi-eğlence ekranı ve kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteği ile önemli ölçüde daha kaliteli bir iç mekana sahip. Hem Canyon hem de Colorado turbo şarjlı 2.7 litrelik dört silindirli motorlarla satılıyor.