Dacia Yeni Modelini Tanıttı

Uygun fiyatlı EV, muhtemelen yeniden tasarlanmış bir dış tasarımla sınırlı kalmayan bazı ciddi güncellemeler için hazır olabilir

Avrupa pazarındaki en uygun fiyatlı elektrikli otomobil olan Dacia Spring, yeni Citroen e-C3 ve Fiat Panda gibi yaklaşmakta olan diğer birçok kentsel EV'nin güçlü rekabetiyle karşı karşıya. Dacia'nın Spring'i güncel ve cazip tutmak için, resmi bir teaser'ın da işaret ettiği gibi, kapsamlı bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Gölgeli fotoğraf Dacia Fransa tarafından sosyal medyada "Çok yakında... bizi izlemeye devam edin!" açıklamasıyla yayınlandı. Teaser modelin adını vermese de, oranlar bize bunun biraz daha büyük Sandero yerine Dacia Spring'in yeni bir versiyonu olduğuna inandırıyor. Spring'in kısa süre önce Almanya'da büyük bir indirim aldığını ve sübvansiyonlarla birlikte giriş fiyatını 12,750 €'ya (13,740 $) kadar düşürdüğünü unutmayın.

Mevcut modelle yapılan görsel karşılaştırma, hem ön hem de arka uçların yeniden tasarlandığını ortaya koyuyor. Farların dış hatları yeni Dacia Duster'ı anımsatırken, kuyruğun köşeli tasarımı daha çok Sandero Stepway'e benziyor. Yerden yükseklik eskisinden daha cömert görünüyor ve tekerlekler daha büyük görünüyor, tavan rayları olmamasına rağmen EV'nin crossover duruşunu iyileştiriyor. Yeni modelin yeni Duster'dan ilham alınarak elden geçirilmiş bir iç mekana sahip olması bizi şaşırtmaz.

Muhtemelen 2024 güncellemesi basit bir yenilemeden daha derin olacak, çünkü EV alıcıları en düşük fiyat diliminde bile daha talepkar hale geldi. Bu bağlamda Dacia, Spring'in özelliklerini geliştirerek onu yeni rakiplerine yaklaştırabilir.