2024 Alpine A290 Elektrikli Hot Hatch Haziran Ayında Piyasaya Çıkacak

Yeni Alpine A290, direksiyon simidi üzerinde kısa bir güç artışı sağlayan özel bir kırmızı 'OV' düğmesine sahip olacak

Alpine, üretim A290'ın ilk resmi fotoğraflarını yayınladı, ancak kamuflaj örtüsünün altında hala bir saklambaç oyunu oynuyor. Elektrikli hot hatch şu anda, Kuzey Kutup Dairesi'ndeki sıcaklıkların -30°C / 22°F'nin altına düştüğü zorlu hava koşullarında, Haziran ayında yapılması kesinleşen resmi tanıtımından önce son test aşamalarından geçiyor.

Renault'nun yan kuruluşu A290'ın son halini almış karoseriyle ilk kez burada görücüye çıkacağını açıkladı. Ek olarak, EV'nin boyutlarını doğrulayan ayrıntılar verdi: 3,990 mm uzunluk, 1,820 mm genişlik, 1,520 mm yükseklik ve 2,530 mm dingil mesafesi. Alpine, A290'ın dinamik performansına odaklandığını vurgulayarak, "motor tepkisi, canlılık, sürüş hassasiyeti ve çevikliğe özellikle dikkat ettiğini" belirtti.

Ayrıca, özel bir 'Sürüş Modu' düğmesine sahip düz tabanlı, üç kollu spor direksiyon simidini, akü şarj oranını ayarlamak için mavi bir RCH düğmesini ve kısa bir güç artışı sağlayan özel bir kırmızı 'OV' düğmesini gösteren tek bir fotoğraf aracılığıyla iç mekana bir göz atıyoruz.

Daha önce casuslarımız soğuk hava testinden geçen bir başka üretim Alpine A290 prototipini de yakalamıştı.

Casus fotoğrafçılar birkaç farklı hot hatch fotoğrafı çekerken, bir prototip kamuflajı renkli grafiklerle harmanlayan benzersiz bir giydirmeye sahip olmasıyla diğerlerinden ayrılıyordu. Gördüğünüz gibi, "A290 Prototype", "A New Track Rise Above Yourself" ve "You'll see me soon" mesajlarının yanı sıra "01" rozeti de vardı. Model ayrıca #AlpineGoesElectric hashtag'i ile insanları internette tanıtım yapmaya teşvik ediyordu.
Elektrikli hatch, X şeklindeki vurgulara sahip tanıdık farlara ve sis farlarına sahip olduğu için geçen yılki konseptin ayak izlerini takip ediyor. Bunlara, geometrik desenli kısmen kapalı alt giriş ile birlikte dikey hava perdeleri içeren tonlanmış bir ön tampon eşlik ediyor.

Değişiklikler daha geride de devam ediyor; daha büyük yan aynalar ve gizli arka kapı kolları görülebiliyor. Bunlara sportif yan etekler, belirgin çamurluk işaret fişekleri ve konseptte bulunanları yakından yansıtan farklı jantlar eşlik ediyor.

Üretim modelinde ölçülü bir spoyler ve çok daha az agresif bir tampon bulunduğundan arka taraf belirgin şekilde daha uysal. Ayrıca dikey arka lambalara ve mütevazı bir difüzöre de göz atabiliyoruz.

Dış görünüm konsepte yakın kalırken, kabin radikal bir şekilde ayrılıyor. Gördüğünüz gibi, yolda giden model düz tabanlı bir direksiyon simidine ve kumaşla deriyi birleştirmiş gibi görünen ağır destekli spor koltuklara sahip. Bu koltuklara nervürlü kapı panellerinin yanı sıra ince hava menfezleri ve bir sıra fiziksel klima kumandası gibi görünen parçalar eşlik ediyor. Bazı fotoğraflarda aracın bağımsız bir ekrana sahip olduğu da görülüyor, ancak ne yazık ki yakın çekimde bu ekranın üzeri kapatılmış.

Alpine son zamanlarda A290 hakkında yeni bir ayrıntı açıklamadı, ancak şirket daha önce elektrikli şehir otomobilinin yaklaşmakta olan Renault 5 EV'yi temel alacağını ve CMFB-EV platformunu kullanacağını doğrulamıştı

Ayrıca, üretim modelinin her biri Michelin lastik seçenekleriyle bezenmiş 19 inç jantlara sahip olacağı da belirtilmişti. Sürücüler spor odaklı Pilot Sport S5, verimlilik odaklı Pilot Sport EV veya çekiş optimizasyonlu Pilot Alpin 5 kış lastiği arasından seçim yapabilecekler.

 
Alpine performans özellikleri konusunda ağzını sıkı tutuyor, ancak konseptte öne monte edilmiş iki elektrik motoru bulunuyordu. Bu kurulum üretim için pek olası görünmüyor ve önceki raporlar modelin 268 bg'ye kadar güç üreten tek bir motora sahip olabileceğini öne sürdü. Ayrıca modeli Renault'daki muadilinden ayırmaya yardımcı olacak benzersiz bir frenleme ve süspansiyon düzeneği de bekleyebiliriz.