Hyundai Ioniq 7 Elektrikli SUV Haziran Ayında Piyasaya Çıkacak

Ayrıca üç sıralı elektrikli SUV'un büyük bir ekrana, sanal yan aynalara ve diğer ilgi çekici ayrıntılara sahip iç mekanını da gözetlemeyi başardık

Güncelleme 2/20: Korean Car Blog'un haberine göre Hyundai'nin yeni elektrikli üç sıralı aile taşıyıcısı bu Haziran ayında Kore'de düzenlenecek 2024 Busan Motor Show'da görücüye çıkacak. Bu zamanlama, 5 crossover ve 6 sedanın ardından Hyundai'nin üçüncü Ioniq modelinin yıl ortasında piyasaya sürüleceğine dair daha önceki spekülasyonlarla uyumlu. Ioniq 7'nin seri üretiminin Güney Kore'de tanıtılmasıyla eş zamanlı olarak başlaması planlanırken, ABD'deki üretim ve satışların 2025 yılında Hyundai'nin Georgia'daki Metaplant'ında başlaması bekleniyor.

Koreli markanın ilk büyük elektrikli SUV'u olan Hyundai Ioniq 7'nin geliştirme çalışmaları devam ediyor ve casus fotoğrafçılarımız nihayet test aracı kış testleri sırasında şarj olurken iç mekana bir bakış atmayı başardı.

İçerideki kamuflaj miktarına bakılırsa, Hyundai mühendislik ekibi casus fotoğrafçılar tarafından yakalanma olasılığına karşı hazırlıklı gibi görünüyor. Ancak yine de görülecek pek çok ilginç şey var.

İlk olarak, direksiyon simidinin arkasından ön panelin ortasına kadar uzanan devasa dikdörtgen ekran var. Bu ekran hem gösterge panelini hem de bilgi-eğlence ekranını içerecek. İyi, eski moda kontrollerin hayranları, HVAC ve radyonun hala fiziksel düğmelerle idare edileceğini görmekten memnun olacaklar.

Ayrıca bu özel test aracında kapı aynaları yerine kameralar olduğunu da görebiliyoruz. Aracın arkasında ne olduğunu gösteren ekranlar kapı kartlarının hemen üstünde görülebilir.

Ne yazık ki, Ioniq 7'nin dışı daha önce gördüğümüzden daha fazla kamuflajla kaplıydı. Bununla birlikte, genel şekli ilk olarak 2021'de gösterilen SEVEN konseptine oldukça benziyor. Kavisli tavan çizgisi ve genel oranları şov aracından taşınmış gibi görünüyor ve üretim aracındaki abartılı farlar ve arka lambalar da konsepte oldukça benzeyecek gibi görünüyor.