Dacia, Sandero, Logan ve Jogger'ı AB Kurallarına Uygun Daha Fazla Teknoloji ile Yeniliyor

Dacia ürün gamının tamamı artık Temmuz 2024'te yürürlüğe girecek olan Avrupa Birliği'nin en son güvenlik düzenlemeleriyle uyumlu

Dacia, otonom sürüş sistemleri yerine uygun fiyata öncelik vermesiyle biliniyor, ancak Avrupa'daki mevzuat değişiklikleri modellerinin temel bir paketle donatılmasını gerektiriyor. Yeni kurallara uymak için Romanyalı otomobil üreticisi Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger ailesi için daha fazla ADAS ve yeni özellikler ekleyen bir dizi model yılı güncellemesini duyurdu.

Temmuz 2024'te yürürlüğe giren Avrupa Birliği GSR II (Küresel Güvenlik Yönetmeliği II) gereği, tüm Dacia modelleri artık aşağıdakilerle donatılıyor:

Olay Veri Kaydedici, Alkol immobilizer ön imhası, Hız uyarısı ile trafik işareti tanıma, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Sürücü dikkat uyarısı, Arka Park Asistanı, Işık ve Yağmur Sensörleri, AEB (yaya ve bisikletli) ve Acil Durdurma Sinyali.
Ayrıca, ön cama ve arka cama yapıştırılan Kurtarma QR Kodu etiketleri, itfaiyecilerin ve kurtarma ekiplerinin özel bir kurtarma bilgi kitapçığına hızlı erişimini sağlar.

Yukarıda bahsedilen sistemleri desteklemek için Dacia, Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger'ı ön camda eski tampona monte sensörün yerini alan yeni bir ADAS kamerası ile donattı.

Sandero, Sandero Stepway ve Logan'ın mevcut nesli 2020 yılında tanıtılmış olsa da, Dacia henüz bir facelift sunmadı. Yine de, dış görünümü taze tutmak için şirket Sandero ve Logan için yeni iki renkli Atara Flexwheels, Sandero Stepway ve Jogger için aynı tasarımın daha koyu versiyonları ve ayrıca yüksek özellikli trimler için Randia elmas kaplama alaşım jantlar sunuyor.

Sandero satışlarının üçte ikisini temsil eden Sandero Stepway, Safari Beji adı verilen özel bir renk tonuyla sunulurken, tüm modeller artık Şeyl Grisi ve Sedir Yeşili renklerinde sipariş edilebiliyor. Ayrıca, Jogger ve Sandero Stepway'in Expression donanımı, ünlü dağ geçidine bir gezi için maceracı kimliklerinden yararlanmak istemeniz durumunda, ön kapılarda Romanya Transfagarasan yolunun GPS koordinatlarını gösteren yeni bir çıkartma ile birlikte geliyor.

İç mekanda, tüm modellerde USB-C bağlantı noktaları (USB-A yerine) ve belirli ADAS'ı hızlı bir şekilde devre dışı bırakmak için gösterge panelinin sol tarafında yeni bir "Güvenliğim" düğmesi bulunur. Ayrıca, Jogger Hybrid 140, yakın zamanda Duster'da tanıtılan yeni 7 inç dijital gösterge panelinden yararlanıyor ve pil seviyesini yüzde 70'te tutan bir "E-Save" işlevi kazanıyor.

Son olarak, sürdürülebilirlik adına, 400 sayfalık kılavuz artık dijital olarak sunuluyor ve kağıt versiyonu isteğe bağlı olarak temin edilebiliyor. Bunun yerine, araç sahiplerinin yeni araçlarını tanımalarına yardımcı olacak 32 sayfalık bir hızlı kılavuz bulunuyor.

2024 Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Jogger, pazara bağlı olarak Nisan 2024'ten itibaren sipariş edilebilecek. Fiyatlandırma pazara sunulmaya yakın bir tarihte açıklanacaktır. Romanyalı otomobil üreticisi için önemli bir model olan Sandero, 2017'den bu yana sürekli olarak Avrupa'nın en çok satan otomobilleri arasında yer alıyor.