Mercedes EQS Yenileniyor

Concept CLA'dan esinlenen farlar, 2026 modelinde yapılan önemli bir yeniliktir.

Tamamen elektrikli Mercedes-Benz EQS'nin piyasaya çıkması daha dün gibi görünebilir ancak neredeyse üç yıldır piyasada ve otomobil üreticisi makyajlı bir versiyon üzerinde çalışmaya başladı. İlk kez bu casus fotoğraflarda yakalanan bu güncellenmiş model, büyük ölçüde eski araca benzeyecek, ancak birkaç hoş geldiniz değişikliği alacak.

Kamuflaj bu EQS'nin hem ön hem de arka cephesini süslerken, ön tarafın Concept CLA'da olduğu gibi üç köşeli yıldız tasarımında LED gündüz farlarına sahip yeni farlar içerecek şekilde değiştirildiğini görebiliyoruz. Kamuflaj farların büyük bir bölümünü kaplasa da, farlar şekil olarak eski modele büyük ölçüde benziyor ve bu nedenle kaputun kapalı çizgisiyle düzgün bir şekilde buluşmaya devam ediyor.
 

 
Mercedes'in EQS'nin ön kısmında başka hangi değişiklikleri yaptığını belirlemek zor ancak ızgaranın şeklinin değişeceğinden ve belki de Concept CLA'nınkine benzeyeceğinden şüpheleniyoruz. Bu prototipte dikkat çeken diğer noktalar ise kanat aynalarının alt tarafına monte edilen kameralar ve farklı bir tampona sahip olacağından şüphelendiğimiz arka kısım. İlginç bir şekilde, arka lambalar mevcut modelle aynı görünüyor ancak bunlar üretim için değiştirilebilir.

Makyajlı EQS'nin genel şekli mevcut modelle aynı kalacak. Bu, markanın yakın zamanda EQS'nin tasarımının çekirdek alıcıları arasında özellikle çekici olmadığını kabul etmesine ve gelecekteki EV'lerinin Concept CLA'ya biraz daha benzemesini sağlamaya karar vermesine rağmen geliyor. Büyük olasılıkla, bu kadar bölücü olmayabilecek radikal bir yeniden tasarım görmek için ikinci nesil EQS'yi beklememiz gerekecek.

2026 EQS ile ilgili diğer ayrıntılar bilinmiyor ancak muhtemelen pazara bağlı olarak EQS 350, EQS 450+, EQS 450 4Matic, EQS 500 4Matic, EQS 580 4Matic ve AMG EQS 53 4Matic+ modellerinde sunulmaya devam edecek.