Mazda6 SUV'lar Sayesinde RWD ve Inline-Six ile Geri Dönebilir

Marka başlangıçta Mazda6'yı yeniden canlandırma planlarını rafa kaldırmıştı, ancak SUV serisinin başarısı ve karlılığı nedeniyle sedanın geri dönüşü şimdi yeniden değerlendiriliyor

Bu yılın başlarında, Mazda'nın 6'yı yeniden canlandırma ve önden motorlu, arkadan çekişli bir sedan üretme niyetinin SUV'lara ve crossover'lara öncelik vermek adına rafa kaldırıldığına dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak Japonya'dan gelen yeni bir rapor, bu SUV'ların olumlu karşılanmasının sedanın yeniden gözden geçirilmesine yol açtığını gösteriyor.

Pek çok kişi tarafından sevilerek hatırlanan Mazda6 yakışıklı, önden çekişli bir sedandı ve kendi sınıfındaki pek çok model gibi son yıllarda üretimden kaldırılmıştı. Uzun modellere yönelik değişen tüketici tercihlerinin kurbanı olan sedan iki yıldır piyasada bulunmuyor.

Mazda'nın otomobili yeniden diriltme niyetine ilişkin söylentiler uzun süredir devam ediyor ve birçok kişi otomobilin önden motorlu, arkadan itişli bir düzene sahip meraklılar için tasarlanmış dört kapılı bir coupe olarak geri dönebileceğini düşünüyordu. Ancak Ağustos ayında, şirkete yakın bir kaynak Japon medyasına verdiği demeçte, başlangıçta önden motorlu, arkadan itişli bir düzen için tasarlanan en son büyük araç mimarisinin "SUV'lara özel" olacağını belirtti.

Gerçekten de, otomobil üreticisi CX serisi SUV'larını düzenlemeye odaklanıyor. CX-50 ve CX-90'ın Kuzey Amerika'da, CX-60'ın ise Avrupa'da satışa sunulmasıyla birlikte Japon otomobil üreticisi yoluna devam ediyor. Nihai olarak CX-50, CX-60, CX-70, CX-80 ve CX-90'ı dünya çapında çeşitli pazarlarda satmayı planlıyor.

Artan SUV satışları göz önüne alındığında, bu iş açısından çok mantıklı bir strateji. Ancak Japon yayın organı Best Car, CX-90 ve CX-60'ın o kadar iyi iş çıkardığını ve üretim maliyetinin o kadar düşük olduğunu bildiriyor ki Mazda bir kez daha bir sedan geliştirmeyi göze alabilir.

Gözlerini Kuzey Amerika pazarına diktiği bildirilen sedanın dört kapılı olması ve CX-60'ın platformunu ve yürüyen aksamını temel alması bekleniyor. Bu da sürücülerin Mazda'nın 2.5 litrelik sıralı dört turbo motorunun İYM ve PHEV versiyonlarının yanı sıra şu anda 280 hp ve 340 hp seçenekleriyle sunulan 3.3 litrelik sıralı altı turbo motorunu da kullanabileceği anlamına geliyor.

Mazda'nın yenilenen serisinin geri kalanı gibi, sedan da muhtemelen üst sınıfa geçmeyi ve Lexus ve Acura gibi markaların premium teklifleriyle rekabet etmeyi amaçlayacaktır. Bununla birlikte, Mazda'nın ürün döngüsünde SUV'lara odaklandığı göz önüne alındığında, gerçekten çalışmalarda olduğunu varsayarsak, sedanı 2025'ten önce görmemiz olası değildir.